Intr-o intilnire informala cu corespondentii de presa straina din Bucuresti, presedintele a vehiculat si ipoteza iesirii din politica.

Traian Basescu le-a spus miercuri jurnalistilor straini acreditati la Bucuresti ca se va retrage din viata politica daca va fi demis in cadrul referendumului din 19 mai. „Daca voi pierde, ma voi intoarce acasa", a spus presedintele, precizind ca nu va mai candida in cazul in care vor fi convocate alegeri prezidentiale. „De ce sa ma prezint?", a adaugat el.

In ciuda acestor marturisiri, Basescu nu are nici o emotie privind rezultatele scrutinului de peste doua saptamini. „Voi cistiga!", a spus suspendatul sef al statului. Acesta le-a explicat corespondentilor straini si motivele ostilitatii parlamentarilor fata de el: decizia sa de a deschide arhivele fostei Securitati si de a spori independenta justitiei, care a pus capat impunitatii de care se bucurau parlamentarii si oamenii politici.

Recunoscind ca eventuala sa revenire la putere nu va rezolva problemele politice ale tarii, Basescu a subliniat ca viitoarele alegeri vor permite romanilor sa schimbe aceasta situatie.