Österreichische Post AG a alocat 80 de milioane de euro pentru a cumpara companii de curierat in Romania, Bulgaria si in Ucraina.

Furnizorul austriac de servicii postale Österreichische Post AG va aloca 80 de milioane de euro pentru cumpararea de companii de curierat in Romania, Bulgaria si in Ucraina, potrivit editiei de ieri a cotidianului vienez „Die Presse", citat de NewsIn.

Dana Gate, Key Account Coordinator in cadrul Alo Curier, spune ca austriecii vor intra, probabil, pe piata, prin operatorii mici.

Adrian Mihai, directorul general al Fan Courier, estimeaza ca piata locala de curierat va creste, in acest an, pina la aproximativ 200 de milioane de euro, de la 80 de milioane de euro anul trecut, conform publicatiei online Wall Street. Conform ultimelor date ale Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), in 2005 Cargus si Fan Courier aveau, impreuna, o cota de piata de circa 80%, iar in Romania existau 262 de furnizori de servicii postale autorizati.

Austriecii mai detin o serie de afaceri in Romania, printre care Petrom, BCR, Unita Wiener Stadtische, Raiffeisen Bank, HVB Tiriac sau Brau Union.