"Stabilirea unei zile de doliu pe teritoriul Romei este inca un gest de compasiune pe care cetatenii doresc sa il faca fata de familia Vanessei, atat de incercata de aceasta tragedie inacceptabila", a precizat primarul capitalei italiene, Walter Velt
"Stabilirea unei zile de doliu pe teritoriul Romei este inca un gest de compasiune pe care cetatenii doresc sa il faca fata de familia Vanessei, atat de incercata de aceasta tragedie inacceptabila", a precizat primarul capitalei italiene, Walter Veltroni. Edilul s-a declarat favorabil unei motiuni propuse de un membru al consiliului orasenesc, ca "Primaria din Roma sa se constituie parte civila in procesul penal care va judeca circumstantele mortii Vanessei", intrucat "considera just ca administratia orasului sa apere in orice mod dreptul la viata al cetatenilor sai". Consilierii municipali membri ai partidului de dreapta Alianta Nationala au profitat de ocazie pentru a cere din nou adoptarea de catre Guvernul italian de stanga a unei noi legi a imigratiei, mai severa, si abolirea decretului prin care au fost gratiati o serie de condamnati pentru infractiuni minore. Potrivit Mediafax, senatorul Piergiorgio Stiffoni a criticat dur imigrantii romani, declarand: "in ultimii zece ani, acesti est-europeni, care au o reputatie de betivi violenti, ucigasi si exploatatori ai femeilor si copiilor, au intrat in tara noastra si au comis crime". Totodata, senatorul a acuzat Guvernul italian ca a refuzat sa ia atitudine fata de afluxul mare de imigranti "care ar fi putut bloca frontierele" Italiei.
Insulte la adresa imigrantilor
Participanti la funeraliile Vanessei Russo au lansat insulte la adresa imigrantilor romani, aplaudate de unele persoane reunite pentru a asista la ceremonia religioasa, relateaza La Repubblica in pagina electronica. Foarte multe persoane au participat la slujba religioasa desfasurata intr-o biserica din Roma, printre acestea numarandu-se si reprezentanti ai autoritatilor locale. Prefectul regiunii Lazio, Piero Marrazzo, a fost intampinat cu proteste, la sosirea in zona, participantii la funeralii strigand: "Rusine", "ucigasilor, "ati omorat o fata de 23 de ani" sau "iata serviciile pe care ni le asigurati!" Cateva persoane au inceput sa acuze imigrantii in general si pe cei romani in special ca "nu platesc (taxe), fac pe stapanii, iar statul le ia apararea", in aplauzele altor participanti la inmormantare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.