Vicepresedintele diviziei online a Disney, Paul Yanover, a declarat ca programul Disney Xtreme Digital (Disney XD) se adreseaza copiilor sub 14 ani, dar ca ei il vor putea folosi doar cu acordul parintilor.
Copiii vor putea alege dintr-o gama larga de jocuri, videoclipuri si fisiere audio, care vor fi puse la dispozitie de Disney, si isi vor putea aranja singuri paginile de internet.
"Vreau cat mai multi copii implicati in brandurile noastre. Acest program vrea sa creeze o comunitate de copii care sa se extinda dincolo de produsele si site-urile Disney", a mai declarat vicepresedintele diviziei online a Disney, Paul Yanover.
Compania Walt Disney a mai lansat un site, de tip "wiki", in luna martie. Acesta se numeste Family.com si este editat de vizitatori, iar prin intermediul lui Walt Disney urmareste sa-si dezvolte o comunitate proprie online formata din parinti.
Walt Disney se asteapta ca veniturile sale obtinute in acest an de pe urma vanzarilor si descarcarii de produse media de pe internet sa genereze venituri de aproximativ 700 de milioane de dolari.
Compania americana Walt Disney include, printre altele, studiourile Buena Vista International si Walt Disney Studio Entertainment si retele de televiziune ABC Television Network si ESPN, dar si parcurile Walt Disney Parks and Resorts. Compania a anuntat, pentru anul fiscal 2006, un profit net de 3,37 de miliarde de dolari, cu 33% mai mult decat in anul precedent.