Delegatia formata din cinci persoane, printre care Ion Caramitru, Sorin Iliesiu (foto), vicepresedintele Aliantei Civice - initiatorul apelurilor pentru aflarea adevarului referitor la masacrul din decembrie 1989 si iunie 1990 si Teodor Maries, prese
Delegatia formata din cinci persoane, printre care Ion Caramitru, Sorin Iliesiu (foto), vicepresedintele Aliantei Civice - initiatorul apelurilor pentru aflarea adevarului referitor la masacrul din decembrie 1989 si iunie 1990 si Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, a cerut asigurari din partea conducerii Ministerului Public ca exista sprijin in crearea tuturor conditiilor necesare procurorilor de caz, pentru ca cele doua dosare sa fie solutionate cat mai curand posibil. "Discutia a fost extrem de utila. Cred ca suntem intr-o situatie favorabila finalizarii si solutionarii acestor doua dosare. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, procurorul general, Laura Codruta Kovesi, generalul-magistrat Dan Voinea, toti trei doresc rezolvarea cu maxima urgenta a celor doua dosare. Personal, eu nu mai vad nici o piedica pentru a se tergiversa finalizarea lor", a declarat Sorin Iiesiu la sfarsitul intalnirii. In aceeasi idee, Iliesiu, initiatorul apelurilor pentru aflarea adevarului in cele doua dosare, a prezentat pozitia ministrului Justitiei, care i-a transmis ca isi ofera intreg sprijinul, din perspectiva atributiilor functiei pe care o detine, pentru aflarea adevarului si rezolvarea cu celeritate a dosarelor. Potrivit lui Sorin Iliesiu, ministrul Chiuariu a spus ca doreste sa arate ca una din prioritatile mandatului sau este reducerea duratei procedurii judiciare in cazul celor doua dosare. "In numele societatii civile ma declar foarte multumit si imi exprim increderea totala in justitia romana", a mai spus Iliesiu. La intrebarea reprezentantilor societatii civile, daca au existat presiuni pentru a se influenta intr-un fel sau altul solutionarea dosarelor, atat procurorul general, cat si generalul Voinea au spus ca nu a existat nici un fel de interventie, ci dimpotriva a existat aceasta dorinta din partea ministrului Justitiei, ca dosarele sa fie solutionate mai repede. Potrivit Mediafax, la jumatatea lunii trecute, 546 de intelectuali si opt organizatii nonguvernamentale au semnat un apel in care solicitau rezolvarea celor doua dosare, initiatorul scrisorii deschise adresate Parlamentului Romaniei si Parlamentului Uniunii Europene fiind Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.