Concret, este vorba despre sprijinirea tinerilor care au abandonat scoala din cauza situatiei materiale precare. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va depune la Comisia Europeana o cerere de finantare nerambursabila in cadrul acestui prog
Concret, este vorba despre sprijinirea tinerilor care au abandonat scoala din cauza situatiei materiale precare. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va depune la Comisia Europeana o cerere de finantare nerambursabila in cadrul acestui program. Suma maxima ce se acorda este de 150.000 euro, care reprezinta 90% din totalul costurilor, restul de 10% fiind asigurat de consiliile locale de pe raza carora fac parte unitatile de invatamant selectionate sa implementeze acest proiect. Pe raza Sectorului 3 al Capitalei au fost alese doua unitati de invatamant: Scoala generala nr. 95 si Liceul Bilingv "Decebal" care s-au incadrat in criteriile de eligibilitate stabilite de finantator. Contributia locala proportionala pentru bugetul proiectului este in valoare de 10.700 euro (6400 euro pentru plata a doi meditatori scolari care vor fi angajati in cele doua scoli pilot pe o perioada de 16 luni, respectiv 4300 euro pentru plata cadrelor didactice care vor desfasura Programul "A doua sansa" - invatamant primar. In fiercare scoala pilot va functiona cate o grupa de elevi, in perioada octombrie 2007-iunie 2008.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.