Cele mai cautate pozitii sint cele din vinzari, consultanta si tehnologia informatiei.Gigantul IT ofera joburi in cele mai diverse domenii, cum ar fi vinzari, consultanta, finante, tehnologia informatiei, marketing, resurse umane sau suport. Salariile pot incepe de la 600 de euro pe luna pentru un incepator si pot ajunge, in timp, la multe mii de euro. Ca sa poti aplica pentru un job in acest domeniu ai nevoie de o mapa plina cu diplome si scrisori de recomandare. Aplica pentru un job in domeniul tehnologiei informatiei, cum ar fi Web Systems Developer. Aceasta pozitie presupune dezvoltarea si intretinerea sistemelor si aplicatiilor Oracle. Trebuie sa ai cel putin doi ani de experienta in domeniu si cunostinte solide de SQL, Java si PHP. O alta varianta este consultanta in solutii educationale, unde trebuie sa dezvolti, in cadrul unei echipe, strategii de invatare rapida a solutiilor oferite de Oracle. In domeniul marketingului, poti aplica pentru pozitii temporare, cum ar fi Partner Development Executive. Experienta in relatiile cu clientii intr-o companie multinationala reprezinta un atu important.

Poti deveni trainer atit pentru clienti, cit si pentru delegatii interni ai firmei. Pentru a face acest lucru trebuie, in primul rind, sa urmezi cursurile de specializare ale companiei Oracle. In al doilea rind, este necesar sa stii la perfectie limba engleza si inca o limba de circulatie internationala, precum germana sau spaniola. In domeniul resurselor umane, poti aplica pentru pozitia de Recruitment Consultant. Trebuie sa te ocupi de procesul de recrutare, sa dezvolti solutii in-house de selectie si sa-i ajuti pe manageri sa implementeze cele mai bune solutii de retentie a personalului.

Daca vrei sa lucrezi la Oracle, cauta toate ofertele pe site-ul www.emeajobs.oracle.com. Tot ce ai de facut mai departe este sa trimiti CV-ul tau in limba engleza si sa astepti sa fii contactat. Datele tale vor ajunge in SUA, unde cei de acolo vor alege persoanele care vor merge mai departe la interviu. Recrutorii din Romania te vor suna si veti stabili data interviului, care se va face telefonic cu managerul care ar putea sa-ti fie sef. Acesta poate sa aiba biroul in orice sediu din lume al companiei. Daca reusesti sa treci interviul, atunci vei fi chemat pentru negocierea contractului de munca.

Joburi pentru studenti Studentii sau tinerii absolventi isi pot incepe cariera la Oracle. Compania are nevoie de serviciile lor in cadrul centrelor de servicii si tehnologie, pentru proiecte diverse, tehnice sau axate pe partea de marketing, customer service sau comercial. Pe linga un salariu „in linie cu piata", fiecare nou angajat isi incepe activitatea la Oracle cu un curs de pregatire introductiv, urmat de un program de training adaptat necesitatilor individuale.