Citiva dintre managerii celor mai importante companii din Romania invata intr-un curs special la Asociatia Erudio cum sa comunice mai bine si sa-si stapineasca emotiile, cum sa-si imbunatateasca atitudinea si discursul in public avindu-i ca profesori pe Ioana Parvulescu, la scriere creativa, pe Robert Turcescu si Sorin Vulpe, la dialog si dezbatere, pe actrita Oana Pellea si criticul Marian Popescu, la Tehnici teatrale. Cursul costa 4.500 de euro.

Directorii se reinventeaza prin teatru

Mihaela Ginju

Director Executiv Erudio

Ne place sa privim lumea din pozitia de creatori

„Ideea acestui club de teatru s-a nascut la inceputul acestui an, ca urmare a dorintei cursantilor si absolventilor Erisma de a se repune in pozitia de creatori, de a lucra cu ei insisi, cu propriile inhibitii, de a-si largi orizonturile printr-o experienta diferita si de a cunoaste din interior o lume la care nu ar avea acces in mod normal.

Si cum am putea sa exprimam mai bine totul decit prin joc?" Mihaela Ginju este, in acest proiect, interpreta Zoei Trahanache din celebra piesa „O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale. In viata de zi cu zi, Mihaela Ginju este si ea o femeie „barbata". Ea este specialista in dezvoltarea businessului de retail si in dezvoltarea culturii de organizatie. Mihaela a fost solist al corului Bisericii Anglicane si a cintat alaturi de Stefan Banica jr. in trupa The Fifties.

Oana Pellea

Actrita

Interpretii amatori incearca experienta artistica a trairii in alt «rol»

Oana Pellea considera ca un curs de teatru nu poate fi decit bine venit pentru oamenii de afaceri. „Este o experienta extraordinara pentru toti

participantii in acest proiect care vor sa joace si sa se joace impreuna si sa-si dezvolte in continuare abilitatile de expresie si de exprimare personala. Cu totii au fost incintati de ce au descoperit despre ei insisi. La fiecare curs isi redescopereau vechi pasiuni, dar mai ales talente si resurse pe care nu si le banuiau. Si, ca pentru orice comoara, am sapat mai adinc - de data aceasta in sufletele noastre - si am adus impreuna la lumina ceea ce vedeti astazi pe scena." La final, managerul va putea interactiona mai dezinvolt cu cei din jur. Miscarile, privirea, respiratia, tonul si dictia sint elemente ce, utilizate creativ, vor contribui decisiv la felul in care un sef va fi inteles de subalterni.

Dan Damian

Director General Ciel

Teatrul e o lume fascinanta care te ajuta sa te redescoperi

Artistul de ocazie face parte din prima promotie de actori-manageri. El si-a facut debutul, alaturi de colegii lui, in spectacolul „La comèdii la Erudio", interpretind personaje pitoresti din opere clasice. Actrita Oana Pellea si criticul de teatru Marian Popescu, regizorii acestei reprezentatii teatrale inedite, au ales sa puna in scena fragmente din piesele si schitele lui Caragiale si scenete de Gheorghe Braescu. Dan Damian joaca, alaturi de Adrian Pop, in sceneta „Caldura mare", pe care profesorul lor, criticul Marian Popescu, o gaseste cit se poate de contemporana. „Daca in «Caldura mare» absurdul comic al situatiei pare sa indice ca e vorba de o confuzie, atunci trimiterea la lumea romaneasca de azi e evidenta. Nimic nu mai ajuta pentru eliminarea confuziei, nici macar tehnologia IT", a explicat Popescu. Primele reprezentatii au avut loc pe 23 si 24 aprilie, la Teatrul Nottara.

Marian Popescu

Critic de teatru

Un spectacol despre lumea de ieri, vazuta in oglinda lumii de azi

„Primul spectacol al Clubului de Teatru Erudio, «La comèdii la Erudio», reuneste sub mantia lui Caragiale trei bucati - «Caldura mare», scena

Veta-Zita din «O noapte furtunoasa», scena Zoe-Tipatescu din «O scrisoare pierduta» (trei momente celebre ale operei lui Caragiale) si adaptarea dupa «Careu de dame» de Gh. Braescu. In scena Veta-Zita din «O noapte furtunoasa» observam cu surprindere ca relatia dintre cele doua femei are ceva din modernitatea trairii paroxistice de azi, unde spatiul public si cel privat se afla intr-o concurenta acerba.

Scena din «O scrisoare pierduta» trimite la jocul politic unde femeia manipuleaza un manipulator in contextul unei neobisnuite lupte intre Eros si Computer."

Urmatoarea reprezentatie a comediilor va avea loc pe 28 mai la Teatrul Nottara.