Coloanele sonore ale primelor doua parti din seria „Shrek", la care au participat Eddie Murphy si Ricky Martin, s-au vindut in 3,6 milioane de exemplare in Statele Unite, potrivit unui studiu realizat de Nielsen SoundScan.Fiona (mijloc), cu vocea lui Cameron Diaz, se pregatestesa-l introduca in scena pe fostul iubit, Justin Timberlake „Omul-Paianjen 3", „Piratii din Caraibe: Sfirsitul lumii" si „Shrek al Treilea" vor beneficia cu siguranta de protectia cifrei magice 3 si vor avea parte de lansari spectaculoase si de strategii de marketing in forta. In „Shrek al Treilea", ce se va lansa pe 18 mai, pestilentialul capcaun Shrek se trezeste rege dupa ce socrul sau este transformat in broasca. Impreuna cu Fiona, nevasta lui verde, Shrek trebuie sa gaseasca un alt print mostenitor pentru ca nu mai suporta viata de lux si huzur de la palat, unde trebuie sa se spele si sa socializeze. Cel mai potrivit succesor pentru tronul regatului Far Far Away este Artie, varul Fionei, un adolescent-problema cu apucaturi de tocilar. Justin Timberlake este new en-try-ul din aceasta serie si il va interpreta pe Artie, puberul bilbiit si impiedicat pe care toata gasca vesela incearca sa-l urce pe tron. „Nu stie sa faca mare lucru, dar se pricepe de minune sa se comporte ca un ratat", a spus Timberlake despre personajul sau.

„Cind afla ca are singe regesc in vine, ii trece prin cap ca poate sa se descurce. Dar cind se prinde ce presupune sa fii rege, o ia la sanatoasa", completeaza el. Timberlake, ce aparea pe un poster din camera Fionei in „Shrek 2", tocmai s-a despartit in viata reala de Cameron Diaz (Fiona).

Ambii sustin ca viata lor personala nu a avut nici o contributie la distribuirea solistului in film. „Este o prezenta foarte placuta, are o voce buna si in mod cert este amuzant, asa ca se potrivea perfect pentru personaj", a spus producatorul Aron Warner.

Omniprezenta personajelor gen Shrek, Sullivan din „Monsters Inc.", Nemo sau Sid din „Ice Age" in viata cotidiana, pe ghiozdane, penare, pixuri, tricouri, telefoane mobile, biciclete si alte obiecte de acest gen reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de hollywoodizare a stilului nostru de viata.

O data cu lansarea filmului, o serie de jocuri adaptate oricarui tip de gadget vor fi aruncate in gura nesatula a pietei de new media. Gameloft a cistigat dreptul de a transforma „Shrek al Treilea", produs de Dream Works, in joc video disponibil si pe telefonul mobil. Jocul va fi lansat in peste 75 de tari. Activision pregateste propria serie de jocuri bazate pe filmul de animatie pentru Xbox 360, Wii, Play Station 2, PlayStation Portable si Nintendo DS.

„Livin’ La Vida Loca", in interpretarea lui Eddie Murphy din prima parte a seriei „Shrek", a concurat in multe cluburi varianta originala a lui Ricky Martin. Pentru „Shrek al Treilea", Antonio Banderas (Puss in Boots) va cinta in duet cu Murphy (Donkey) piesa „Thank You" a formatiei Sly and Family Stone. Fergie de la Black Eyed Peas nu putea lipsi din soundtrack-ul funky al filmului, cu melodia „Barracuda".

Noul album mai include piesele „Immigrant Song", de la Led Zeppelin, „Cats in the Craddle", a formatiei Harry Chapin, si „Do You Remember Rock’n’Roll Radio", cintata de Ramones. Discul va fi lansat pe 15 mai de catre Geffen Records, cu trei zile inaintea premierei filmului in America de Nord.

Carti pe categorii de virsta „Primavara asta se poarta verde-Shrek!", anunta Editura Nemira in sloganul de lansare a seriei de carti „Shrek al Treilea". „Este prima data cind «Shrek» apare in limba romana in varianta tiparita. Cartile vor fi lansate inainte de 18 mai, data sosirii filmului in cinematografele de la noi.

Seria cuprinde sapte titluri, ce reiau povestile din cea de a treia parte a filmului", spune Ruxandra Stefan, coordonator de relatii publice la Grupul Editorial Nemira. Ilustrate cu imagini pline de haz, cartile se adreseaza unor trei categorii de virsta, cuprinse intre 4 si 12 ani. (V.B.)

Filmul de animatie „Shrek al Treilea", ce va fi lansat la inceputul lui mai, e branduit cu jocuri digitale, carti ilustrate si obiecte personale