Furnicile pesediste si-au ingropat campania electorala intr-un musuroi penibil si l-au hranit cu voturi pe Gigi Becali.

Incercind sa ofere piine si circ pentru a obtine simpatie si voturi anti-Basescu, PSD si-a ratat glorios campania electorala din doua motive simple. Nu a dat nici piine, nici circ. Adunate cu mic, cu mare, furnicile pesediste (dupa cum singure si-au asumat imaginea) au construit un musuroi in care insecta-arhitect a fost Marian Vanghelie, iar rolul reginei a fost jucat de Mircea Geoana. Ceea ce se pare ca nu au inteles pesedistii din modul de functionare a furnicilor este ca tocmai organizarea impecabila sta la baza societatii lor. Insa ceea ce au creat furnicile cu doua picioare a fost o debandada pursinge, in care oamenii s-au calcat in picioare pentru mici si bere, nu neaparat pentru ca ar fi vrut sa tina vreun praznic pentru suspendarea lui Traian Basescu, ci pentru ca le era foame. Ochii hulpavi ai nemincatilor si burtile insetate au fost principalii oaspeti ai unui festin ce s-a vrut a fi proletar. Iar cind micii si berea s-au terminat, cind pensionarii s-au prins ca de fapt doar moartea si cozile sint gratis, iar pomana pesedista se da si ea fie cu tichet de la partid, fie cu bani din buzunar, a inceput razmerita. Precum o petrecere data in adolescenta, cind gazda ramine fara bautura, si mitingul PSD a inceput sa fisiie.

Cam atit despre piine. De Ącirc" era responsabil Mircea Geoana. El ar fi trebuit sa fie oratorul inflacarat care sa electrizeze masele infometate impotriva tiranului Basescu. Nu stiu cum se vedea multimea de pe scena, dar lumea nu parea tocmai incintata ca vorbele presedintelui tulbura armonia sfiriielii de pe gratare. Iar cel mai bun exemplu ca nici macar cerinta circului nu a fost indeplinita este sosirea unui alt saltimbanc. Un clovn innascut, ce face spectacol de fiecare data cind iese in manej.

Chiar daca doar pentru cei care nu sint deranjati de perspectiva unei vieti petrecute la circ sau in menajerie. Gigi Becali i-a furat publicul lui Geoana. L-a captivat. Pe banii PSD-ului, Becali a strins voturi.

Probabil ca, atunci cind a ales drept simbol furnica, Geoana a uitat un lucru. Furnicile traiesc ingropindu-se pe sine in musuroaie. Fara sa le sileasca nimeni. Ceea ce in politica este fatal. Dar totusi s-a intimplat de 1 Mai.