Trei din cei patru fotbalisti clujeni suspectati ca nu si-au aparat corect sansele in meciul cu Steaua - Adrian Anca, Vasile Jula si Cristian Coroian - au fost trimisi sa se antreneze alaturi de grupele de juniori pana la finalul sezonului, in tim
Trei din cei patru fotbalisti clujeni suspectati ca nu si-au aparat corect sansele in meciul cu Steaua - Adrian Anca, Vasile Jula si Cristian Coroian - au fost trimisi sa se antreneze alaturi de grupele de juniori pana la finalul sezonului, in timp ce unul singur - Alin Minteuan - a fost pastrat in lotul echipei de seniori. Inaintea meciului de duminica de la Pitesti, cu FC Arges (scor 0-0), conducerea lui CFR i-a scos din lot pe cei patru, considerand ca acestia au fost "obositi" la partida cu Steaua.
Finantatorul lui CFR, Paszkany Arpad, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a decis sa-i trimita pe Anca, Jula si Coroian sa se antreneze cu grupele de copii si juniori pentru a-i proteja. "Niciodata, nici un moment inainte sau dupa meci nu am avut nimic de reprosat jucatorilor in sensul de a nu-si fi aparat corect sansele in meciul cu Steaua. S-a hotarat inlocuirea lor inaintea meciului de la Pitesti din cauza randamentului mai slab pe care l-au avut. Imi pare rau pentru jucatori si pentru clubul nostru, care niciodata nu s-a confruntat cu o asemenea tevatura. Totul a fost premeditat si vine de la Bucuresti. S-a reusit sa se infiltreze neincrederea in sanul clubului. Trimiterea celor trei la echipa de juniori este o masura nedreapta, dar a trebuit luata si pentru a-i proteja. Daca unul dintre ei juca slab sau lua cartonas rosu cu Rapid?", a spus Paszkany. La randul sau, presedintele executiv al gruparii ardelene, Iuliu Muresan, a afirmat ca scoaterea din lot a celor trei jucatori este o masura temporara. "La fotbal se lupta pe masa si pe sub masa. Din pacate, in ultimele 7-8 etape s-a luptat mai mult pe sub masa, sub ochii ingaduitori ai oficialilor. Imi cer scuze fata de baieti, care ne-au ajutat sa ajungem pe locul doi. Scoaterea lor din lot e o masura temporara. Ei pot reveni in echipa chiar si mai repede de finalul campionatului", a precizat Muresan. Paszkany si Muresan i-au chemat ieri dimineata pe cei trei jucatori la sediul clubului si le-au comunicat deciziile luate. Fotbalisti au spus ca sunt profesionisti si se vor prezenta la antrenamentele echipei de juniori. La finalul conferintei de presa, Paszkany i-a pupat pe cei trei jucatori. In schimb, Minteuan, banuit si el ca nu si-ar fi aparat corect sansele in meciul cu Steaua, nu a primit nici o sanctiune si urma sa participe la antrenamentul de ieri dupa-amiaza.
Anca vrea ancheta si poligraf
Atacantul clujean i-a cerut presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, sa inceapa o ancheta in acest caz. "Este un moment extrem de greu pentru mine. Ii multumesc pentru incurajari lui Dragomir si il rog sa se implice in acest caz, sa faca o ancheta ca sa se vada de unde a pornit. Le multumesc pentru mesaje lui Gica Popescu, Dan Petrescu si, in mod special, lui Claudiu Niculescu. Sunt gata sa ofer numere de telefon sau sa fac testul cu detectorul de minciuni. Astept scuze din partea celor care m-au acuzat, iar celor care mi-au dat mesaje de amenintare le transmit ca am venit cu armele la mine si astept sa vorbim. Sau ce vor ei", a declarat Anca. In schimb, Coroian a recunoscut ca a avut o evolutie slaba in meciul cu Steaua. "Recunosc ca am jucat slab, dar de la un simplu meci s-a ajuns prea departe. Nu stiu daca imaginea mea mai poate fi reparata, chiar daca voi reveni la echipa. Pentru mine banii nu sunt primul lucru in viata", a spus Coroian, in timp ce Jula crede ca este o incercare de destabilizare a clubului. "Am venit cu sufletul deschis la CFR si de aici am vrut sa ies la pensie. Ma gandeam chiar sa primesc o functie in cadrul clubului dupa ce imi inchei cariera. Cum as putea sa iau bani? Aveam sanse sa ocupam locul doi daca bateam Steaua. Va trebui sa ne mai nastem o data ca sa ajungem aici", a afirmat Jula. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.