La Tel Aviv au fost decernate premiile "Omul Anului" unor personalitati din Romania si Israel, manifestare organizata de Centrul Cultural Israeliano-Roman. 10 romani si 10 israelieni de origine romana au primit "Diplome de Excelenta" si medalii israe
La Tel Aviv au fost decernate premiile "Omul Anului" unor personalitati din Romania si Israel, manifestare organizata de Centrul Cultural Israeliano-Roman. 10 romani si 10 israelieni de origine romana au primit "Diplome de Excelenta" si medalii israeliene.
Intre cei premiati se numara academicienii Constantin-Balaceanu-Stolnici, Eugen Simion, Nicolae Breban si Florin Constantiniu, jurnalistii anului - Sorin Rosca Stanescu si Victor Roncea, actrita Olga Tudorache (foto), avocatul Radu Catalin Dancu, pictorita Mihaela Schiopu, politicianul Gigi Becali, israelienii ing. Jack Cutisteanu, bancherul Benes Avital, Samuel Shlomovici, actritele Lya Koenig si Agnia Bogoslava, scriitorii Al. Sever si Shaul Carmel etc. Cotidianul israelian "Viata Noastra" l-a intervievat pe Gigi Becali inaintea festivitatii si l-a provocat cu cateva intrebari ascutite. "Exista oameni care va acuza de xenofobie, legionarism si antisemitism. Cum reactionati la aceste acuzatii", l-a intrebat reporterul. "Gogomanii! - a raspuns Becali. Eu m-am nascut multi ani dupa razboi si sunt un om credincios. Cred in Biblie si Biblia este cartea pe care poporul evreu a dat-o lumii. Cum sa fiu anti-evreu? Ar trebui sa reneg Biblia si sa-l resping pe insusi Dumnezeu. Crestinismul se bazeaza pe iubire. Nu poate exista ura acolo unde este iubire. E o rusine sa fii antisemit, adica sa desconsideri si sa porti ura poporului care a dat lumii pe Dumnezeu, Biblia si pe Iisus Hristos. Un popor care a suferit enorm de-a lungul istoriei. Chiar am observat un lucru interesant, poporul roman si poporul evreu ne asemanam prin suferinta, fizica si teritoriala." Printre actiunile filantropice ale lui Becali se numara si sponsorizarea unor carti cu tematica evreiasca. Becali care se pregateste sa viziteze Israelul a declarat: "E un vechi vis al meu sa cunosc tara evreilor, sa vad cu proprii mei ochi miracolul Israelului modern si sa pasesc prin locurile care evoca sfintenia lui Hristos".
Al. Nichita


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.