PSD a reusit, cu un mic si-o bere, sa momeasca peste 10.000 de romani numai in Capitala. Daca la organizare a stat bine, la electrizarea maselor Geoana a pierdut in fata lui Becali, care a fost aclamat pina si de furnicutele pesediste.

Gratarele amplasate de PSD in parcul de linga Palatul Parlamentului au strins aproximativ 20.000 de persoane. Geoana a incercat sa faca un 1 Mai ca pe vremuri. Si aproape i-a reusit. Mai ales ca maestrul de ceremonii a fost Marian Vanghelie, care i-a facut o intrare de megastar liderului PSD: „Opriti gratarele, vorbeste domnul Geoana!".

Insa caimacul l-a luat altcineva. Picat pe nepusa masa in jurul orei 15.45, Gigi Becali a fost luat pe sus de multime. Asta spre supararea liderilor PSD, care, dupa debarcarea lui Iliescu, nu au mai gasit personalitati cu priza la mase.Mircea Geoana a condus alaiul pesedist de laKiseleff la gratarele amplasate in piata delinga Palatul Parlamentului. 120.000 de mici. 50.000 de beri. Cirnati, cefe, pastrama. 10.000 de tricouri cu furnicute PSD. Aceasta a fost oferta PSD de 1 Mai pentru cine a venit ieri in parcul de linga Palatul Parlamentului. • Casa Poporului era practic invaluita in fumul celor 27 de mega-gratare aduse de Vanghelie pentru poporul pesedist. Doar norocosii au putut pune mina pe unul dintre cele 10.000 de tichete gratuite • Un tichet = 4 mititei + o bere. Lumea s-a calcat in picioare pentru pomana pesedista • Tichetele s-au dat inca de dimineata, la partid. Mircea Geoana a inminat o data cu ele si noile carnete de partid pentru un numar de aproape 2.000 de noi activisti. Unii dintre ei, elevi abia trecuti de 18 ani. • La sediul din Kiseleff a fost ieri ziua usilor deschise. Oricine putea sa intre in cabinetul lui Geoana si sa se aseze la biroul acestuia. Geoana pe post de Eminem

In cladire cinta un taraf oltenesc. De afara se auzea insa o melodie care a facut cariera in perioada comunista: „Ride iara primavaaaara / Peste cimpuri, peste plai / Veselia umple tara, / C-a venit Intii de Mai!". • „Cind aud melodia asta ma simt ca atunci cind eram mic", spunea fostul securist Mihai Darie, astazi seful consilierilor lui Geoana. • Afara, logica lui Titus Corlatean stirnea zimbete: „Un partid social-democrat inseamna un partid social si un partid democrat in acelasi timp". • Si Dan Matei Agathon, revenit dupa o lunga pauza la partid, fredona imnul oamenilor muncii. • A facut furori, insa, o piesa hip-hop, cintata de la microfonul PSD de trei pusti din Craiova: „Acum patru ani era mult mai bine / Pina ai venit tu, domnule Traian / Sa ne faci de rusine / Lasa-ma sa-ti spun ce nu-mi convine / Nu respect mincinosii / Adica pe cei ca tine / Spune-mi tu ce nu-ti convine / Spune-mi tu de ce tragi pe tine / Spune-mi tu de ce faci asa / Vrei sa-ti bati joc de tara asta?". • Geoana parea fascinat si dadea din miini ca Eminem. Ion Iliescu n-a fost de fata, sa-l vada. • Nici Adrian Nastase, nici Viorel Hrebenciuc si nici Grupul de la Cluj. Ei au ratat astfel ocazia de a purta tricouri rosii cu noua mascota a partidului: furnicuta PSD. • Musuroiul a plecat la drum in jurul orei 13.00, in mars pe Calea Victoriei spre gratarele din Parcul Izvor • La intersectii s-au facut, de ochii lumii, jonctiuni cu alte musuroaie din sectoarele Capitalei.PSD a distribuit gratuit, numai in Capitala,aproximativ 40.000 de mici si 10.000 de beri.Geoana a fost doar unul dintre beneficiari. Gigi Becali a luat caimacul Cind au intrat in parc, furnicutele rosii au luat cu asalt gratarele. • Geoana si Vanghelie isi chemau inutil colegii linga scena: „Va rugam mult sa opriti gratarele pentru un minut. Se pregateste sa vorbeasca domnul Geoana", tipa Vanghelie la microfon. • Cel caruia Iliescu i-a spus Prostanacul a plictisit auditoriul. S-au auzit chiar si huiduieli. Probabil pentru ca nu s-au dat indeajuns de multe tichete pentru mici si bere moca. • Multimea s-a animat rapid cind in piata a descins liderul PNG, Gigi Becali. Lumea a intrat in extaz: „Be-ca-li! Be-ca-li! Asta e tatal nostru!". • Patronul Stelei a fost pupat in citeva minute cit toti ceilalti pesedisti la un loc pe parcursul intregii zile. Inclusiv de citeva furnicute pesediste, asta spre disperarea celor care au facut cinste cu mici si bere.

Raluca Stroescu, martir de serviciu In plina sarbatoare a clasei muncitoare, liderii PSD au dat in morbid. Mircea Geoana nu a ezitat sa o transforme in martir de partid pe tinara care a murit saptamina trecuta din cauza efortului depus la locul de munca. „Raluca Stroescu, este sarbatoarea ta!", a exclamat liderul PSD.

Mitinguri PSD in toata tara * Iasi: 500 de participanti, in mare parte adusi cu autocarele de la sate; PSD a impartit tricouri rosii participantilor; micii si berea contra cost: 1,5 lei, respectiv 2 lei. Fondul muzical a fost asigurat de fanfara RATP.

* Arad: 400 de participanti la o defilare prin centrul orasului, cu stegulete si baloane cu insemnele PSD. Fanfara din Nadlac s-a aflat in fruntea defilarii. Organizatorii au oferit peste 1.000 de mici si citeva sute de beri.

* Sibiu: 200 de participanti la marsul prin centrul orasului; micii si berea s-au dat in Padurea Dumbrava, unde s-a mers cu troleibuzul. „Micii n-au culoare politica", a spus un pensionar.

* Focsani: 300 de persoane au venit la o serbare cimpeneasca din „Cring", organizata de PSD. Marian Oprisan imbia localnicii cu mici, fripturi, bere si vin.

* Cluj: Filialele judetene ale PSD si PD au organizat, marti, manifestari separate, cu mici si bere, pentru marcarea zilei de 1 Mai in zona de agrement Sfintul Ion de linga Cluj-Napoca.