Doua romance, dintre care si o minora, suspectate ca au ucis o femeie intr-o statie de metrou din Roma, au fost arestate, la sfarsitul saptamanii trecute, de carabinierii italieni, relateaza publicatia Corriere della Sera. Cele doua tinere, Doina Matei, in varsta de 21 de ani, si complicea acesteia, o minora, in varsta de 17 ani, au fost descoperite de autoritatile italiene in casa unui prieten din provincia Macerata, dupa ce au fugit de la locul crimei. Doina Matei, suspectata de uciderea tinerei Vanessa Russo, decedata dupa ce a fost intepata in ochi cu o umbrela, sustine ca incidentul a izbucnit din cauza faptului ca ar fi impins-o din greseala pe victima, care s-a temut ca ar fi incercat sa-i fure geanta. Cearta ar fi continuat pe peronul statiei Termini din Roma. Romanca este acuzata de ucidere din culpa in circumstante agravante si este detinuta intr-o sectie a carabinierilor situata in provincia Macerata. Italianca Vanessa Russo, in varsta de 23 de ani, a murit la doar cateva ore la spital, in urma unei puternice hemoragii provocata de varful umbrelei care i-a atins o artera cerebrala. Potrivit anchetatorilor, Matei respinge acuzatiile, declarand la audieri: "Nu am vrut sa o omor. Fata aceea era de varsta cu mine si avea toata viata inainte. Doar m-am aparat".
"Nu m-am gandit ca poate fi asa grav"
Poreclite "Ucigasele Virgine", deoarece erau amandoua imbracate in alb cand au comis crima, cele doua suspecte, originare din Bucuresti, sunt cunoscute de autoritatile italiene ca fiind prostituate. Potrivit anchetatorilor, ele au incercat sa-i fure poseta victimei, insa aceasta s-a impotrivit. In timpul altercatiei, una dintre romance i-a infipt italiencei umbrela in ochi. Imaginile socante au fost surprinse de o camera de supraveghere din statia de metrou. Tinerele au fost prinse dupa ce o televiziune italiana a difuzat o parte a inregistrarii de la metrou. Avocatul Doinei Matei, Giuseppe Di Napoli, sustine ca tanara nu a avut nici o intentie de a o omori pe italianca Vanessa Russo, asigurand anchetatorii italieni ca romanca s-a prezentat la sediul politiei, fara sa fi avut intentia de a parasi Italia. La randul ei, Matei le-a explicat magistratilor Sergio Colaiocco si Italo Ormanni ca a fost implicata intr-o cearta cu victima, in vagonul de metrou, iar incidentul a izbucnit din cauza faptului ca ar fi impins-o din greseala pe victima. "Stiu ca am lovit-o, dar nu m-am gandit ca poate fi asa de grav. Apoi, eu si prietena mea, am plecat", a adaugat suspecta. Complicea principalei suspecte se afla acum intr-un centru de primire a minorilor din regiunea Marche.
Romanii din Italia se simt lezati
Partidul Identitatea Romaneasca, formatiunea romanilor stabiliti in Italia, condamna uciderea Vanessei Russo de catre doua femei imbracate in alb, posibil romance, supranumite de politia italiana "Ucigasele Virgine", si se considera lezat de fapta agresoarelor. "Partidul Romanilor din Italia considera aceasta atroce crima rezultatul unei societati bolnave si inumane. Partidul exprima condamnarea din partea intregii comunitati romanesti a acestui act inuman, aratand ca delincventa nu are nici etnie si nici pasaport, invitand fortele politice si sociale sa nu culpabilizeze milioanele de cetateni romani onesti, vinovati doar ca detin aceeasi cetatenie cu acesti delincventi", se precizeaza
intr-un comunicat al Partidului Identitatea Romaneasca (PIR), citat de Mediafax. PIR multumeste fortelor de ordine si cetatenilor, "printre care si romani", care au contribuit la identificarea autoarelor agresiunii soldate cu moartea tinerei Vanessa Russo. De asemenea, PIR se considera "lezat" in urma evenimentului si "examineaza posibilitatea de a lua pozitie activa procesual" fata de faptuitori, pe motiv ca agresiunea "aduce grave daune morale comunitatii romanilor din Italia, comunitate compusa in majoritate covarsitoare din cetateni onesti". In finalul documentului, PIR isi exprima profunda indignare fata de fapta celor doua femei si prezinta condoleante familiei Russo. (O.R.)