Cu Sandra Izbasa in ghips si Aluissa Lacusteanu in cirje, lotul feminin de gimnastica al Romaniei pare a fi venit mai degraba de la razboi decit de la Europenele de la Amsterdam.

„Parca ne-am intors din Irak sau din Afganistan, nu de la Europene", a afirmat antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin, Nicolae Forminte, la revenirea din Olanda. Cu o sportiva al carei picior era imbracat in fasa ghipsata - Sandra Izbasa - si cu o alta in cirje- Aluissa Lacusteanu -, echipa feminina, care a cucerit patru medalii la Amsterdam, pare mai degraba ca s-a intors de la razboi. „Pot spune ca din gindurile cu care am plecat la Europene am realizat tot, mai putin la individual compus, unde ma asteptam la o medalie de la Nistor, si la sol, unde Sandra nu a mai putut concura. Nesansa ne-a privat si de aportul lui Lacusteanu, care avea sarcina de a o dubla pe Nistor la paralele si pe Izbasa la sol", a mai spus Forminte.

Izbasa si Dragulescu merg la doctor

Plecata la Europene intr-un picior, vicecampioana continentala absoluta, Sandra Izbasa, a reusit, cu pretul unei accidentari mai grave, sa ia doua medalii de argint: la individual compus si la birna. „Sandra are fractura. Ea a aterizat la birna cu calciiul peste metatarsienele celuilalt picior, la care avea deja probleme. Piciorul i s-a umflat, astfel ca acum poarta o fasa ghipsata. Va trebui sa facem insa investigatii amanuntite, ca si in cazul Aluissei, si speram sa le recuperam cit mai repede cu putinta", a afirmat presedintele FRG, Adrian Stoica.

Accidentat la cap in concursul de la sol, Marian Dragulescu va fi, la rindul lui, supus unor investigatii medicale amanuntite. „Marian s-a pacalit la deschidere, la experienta lui este inimaginabil. S-a murit din asa ceva. Este un element criminal. A avut o contuzie extrem de puternica pentru care trebuie sa facem investigatii de finete pe partea osoasa. Are inca senzatia de cap mare. Ne-am rugat de el sa nu concureze la sarituri, dar nu am gasit intelegere. Nu-i trebuia asa ceva dupa accidentarea de la sol. Oricum aveam prima rezerva, intra Selariu. Dar Marian a vrut sa devina erou. Sigur, el este un baiat extraordinar, cu un spirit de lupta exagerat, dar trebuie sa inteleaga ca sanatatea este pe primul loc", a adaugat Stoica.

Psiholog pentru fete

Daca Dragulescu sau Izbasa vor face zilele urmatoare o vizita la doctor, Steliana Nistor, Flavius Koczi sau Razvan Selariu vor avea si ei intilnire cu un psiholog. „Ratarea lui Selariu la individual compus este greu de conceput, mai ales ca nu este prima. Si el, si Koczi dau dovada de labilitate. La lotul masculin, avem un psiholog, dar, dupa parerea mea, asta este o chestie cu care te nasti. In ceea ce o priveste pe Steliana, ea a fost pregatita. Cred ca in cazul ei trebuie lucrat cu finete si nu pe latura gimnasticii, ci pe cea a psihologiei. Am discutat inca de la Ploiesti cu un psiholog, dar nu va fi usor. Este un proces de durata. Va trebui in primul rind sa le cistige increderea fetelor, astfel incit acestea sa se destainuie mai ceva decit la popa sau la parinti", a concluzionat presedintele FRG.