„Dracii rosii" din Manchester nu au pierdut nici o calificare in cupele europene in era Fergusson, dupa ce au cistigat prima mansa. Azi, ei joaca la omologii lor din Milano, pentru finala Champions League.

In spatele lui AC Milan se asterne un sezon alb. Fara Cupa Italiei, fara Lo Scudetto si, daca nu le iese planul cu UEFA Champions League, nici nu sint sanse ca anul 2007 sa se coloreze. Azi joaca a doua mansa a semifinalelor si chiar daca scorul de la Manchester (2-3) pare usor surmontabil, atit timp cit ii ai adversari pe Wayne Rooney si Cristiano Ronaldo, apararea se dezintegreaza, asa cum s-a intimplat pe Old Trafford, cind rossonerii au incasat pentru prima oara trei goluri intr-un meci european, dupa finala pierduta la penalty-uri in fata lui Liverpool, in 2005.

Manchester isi peticeste apararea

Ca si in tur, de la „diavolii" lui United vor lipsi doi aparatori de baza, Mikael Silvestre si Garry Neville, in timp ce Patrice Evra este suspendat. „Cu problemele pe care le avem in defensiva, cred ca avem toate sansele sa primim un gol, dar am incredere ca vom marca si noi", spune managerul lui Manchester, Alex Fergusson. Acesta conteaza totusi pe revenirile fundasilor centrali Rio Ferdinand si Nemanja Vidic, doar partile laterale urmind sa fie acoperite de teoretice rezerve, John O’Shea si Gabriel Heinze. La italieni, atacantul Filippo Inzaghi, accidentat in tur, va fi titularizat astazi, in locul lui Gilardino, foarte sters in ultimele saptamini. De asemenea, a fost recuperat pretiosul mijlocas defensiv Gennaro Gattuso, accidentat la Manchester, insa nu la fel de bune sint vestile despre Paolo Maldini, al carui genunchi sting necesita inca ingrijiri.

Fergusson, vulnerabil doar la nemti

AC Milan a mai jucat de doua ori impotriva lui Manchester in aceasta faza a competitiei (1958, 1969) si in ambele situatii s-a calificat, dar MU nu a pierdut vreo calificare in cupele europene, dupa ce a cistigat prima mansa, in era Fergusson (1986-2007). Fergusson insusi a pierdut insa doua semifinale de UEFA Champions League, in fata nemtilor de la Borussia Dortmund si Bayer Leverkusen. Jocul de azi va fi arbitrat de belgianul Frank de Bleekere, iar de el se va teme cel mai tare mijlocasul Paul Scholes, care ar pierde finala in cazul in care ar primi un cartonas galben, iar echipa s-ar califica in finala. Ar fi o drama cu atit mai mult cu cit Scholes a fost suspendat si in precedenta finala de Liga Campionilor jucata de Manchester, in 1999, cu Bayern München.