Glaucomul, acea crestere alarmanta a tensiunii din globul ocular, necesita o atentie speciala.  Explica tratamentele aplicate in glaucom prof. dr. Monica Pop, directorul general al Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti. Orice tip
Glaucomul, acea crestere alarmanta a tensiunii din globul ocular, necesita o atentie speciala.  Explica tratamentele aplicate in glaucom prof. dr. Monica Pop, directorul general al Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti. Orice tip de glaucom, chiar dupa operatie, trebuie controlat periodic de oftalmolog.  Glaucomul congenital nu poate fi rezolvat decat prin operatie cat mai devreme. Glaucomul cronic simplu beneficiaza de doua etape de tratament, o etapa medicamentoasa si o etapa chirurgicala intervenita atunci cand terapia medicala nu a fost eficienta. In glaucomul primitiv cronic simplu, primul lucru care se face dupa stabilirea diagnosticului este utilizarea colirului betablocant picurat in ochi dimineata si seara.  Tratamentul cu picurare de colir betablocant se face la aceeasi ora, la 8:00 dimineata si 20:00 seara, cele doua administrari zilnice trebuind sa fie distantate la 12 ore.  Daca sub terapia cu betablocant tensiunea intraoculara nu se compenseaza, atunci oftalmologul decide sa fie utilizat si al doilea medicament.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.