Viteza si mobilitate Conexiunile de tip broadband continua sa isi atraga tot mai multi adepti, fiind utilizate de aproape trei sferturi dintre utilizatori. Si Wi-Fi-ul se misca bine, numarul hotspot-urilor urmand sa fie cu 25% mai mare la sfarsitul a
Viteza si mobilitate Conexiunile de tip broadband continua sa isi atraga tot mai multi adepti, fiind utilizate de aproape trei sferturi dintre utilizatori. Si Wi-Fi-ul se misca bine, numarul hotspot-urilor urmand sa fie cu 25% mai mare la sfarsitul anului.  Pana la sfarsitul acestui an vor fi cu 25% mai multe hotspot-uri la nivel mondial, adica aproximativ 179.500, se arata intr-un raport Abi Research.  Desi aproape trei sferturi din aceste locatii se intalnesc in Europa si America de Nord, regiunea Asia Pacific inregistreaza un ritm semnificativ de crestere. Astfel, pana in 2012, aceasta zona se va apropia foarte mult de numarul hotspot-urilor nord-americane.  IMPARTIRE GEOGRAFICA. Europa ramane lider in acest domeniu, contabilizand circa 70.000 de hotspot-uri, numai in 2006 numarul acestora dublandu-se. Un vector important al acestei tendinte de crestere il reprezinta sediile retail-erilor. McDonald's isi transforma rapid cele 400.000 de locatii in hotspot-uri. Totodata, industria serviciilor hoteliere, in care regasim deja 40.000 de hotspot-uri la nivel mondial, continua sa adopte tehnologia Wi-FI. Si gradul de utilizare a acestui serviciu este in crestere, inregistrandu-se tot mai multe conexiuni la internet prin Wi-FI. Ultimul raport ANRCTI identifica 434 de locatii cu acces la internet de tip Wi-Fi "hotspot" la mijlocul anului trecut.  La o cautare pe site-ul uneia din cele mai mari retele de hotspot-uri gratuite din lume, free-hotspot.com, in tara noastra sunt gasite 44 de astfel de puncte de acces la internet, numai 3 dintre ele in Bucuresti, in timp ce pentru Cluj apar 9. Cele mai multe retele sunt in incinta hotelurilor, pensiunilor sau a restaurantelor. Free-hotspot.com a anuntat pentru 2007 o campanie de instalare a cateva sute de puncte de acces la internet in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.