Mai multe state est-europene, printre care si Romania, se pregatesc sa apeleze la un grup de lobby pentru a obtine din partea administratiei SUA anularea obligativitatii vizelor pentru cetatenii lor care doresc sa ajunga pe pamant american.  
Mai multe state est-europene, printre care si Romania, se pregatesc sa apeleze la un grup de lobby pentru a obtine din partea administratiei SUA anularea obligativitatii vizelor pentru cetatenii lor care doresc sa ajunga pe pamant american.  Informatia a fost data publicitatii de agentia germana DPA, iar Ministerul Roman al Afacerilor Externe a precizat ca, in cazul Romaniei, proiectul este in faza procedurilor interne. "Problema vizelor nu este o prioritate a Congresului american", a explicat, pentru DPA, purtatoarea de cuvant a Ministerului ceh de Externe, Zuzana Opletalova. "Grupul de lobby va fi o extensie a prerogativelor ambasadelor noastre", a mai spus oficialul ceh.  IN STUDIU. Cele sapte state ar urma sa fie reprezentate de firma Dutko Worldwide, in contul careia fiecare guvern ar "varsa" o contributie lunara de 5.000 de dolari. Purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan (foto), a declarat, pentru Mediafax, ca Romania intentioneaza sa se alature acestei initiative. Ea a precizat insa ca, pentru moment, nu se poate vorbi despre costurile unei asemenea actiuni, deoarece alaturarea la grupul statelor est-europene este in faza de proceduri interne. Angelo Brezoianu/ROMPRES FOTO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.