Dumitru Popescu, inculpat si condamnat in "dosarul Tigareta 2" pentru contrabanda cu tigari, a castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) procesul intentat statului roman, pentru ca interceptarile telefonice care il priveau au fost efec
Dumitru Popescu, inculpat si condamnat in "dosarul Tigareta 2" pentru contrabanda cu tigari, a castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) procesul intentat statului roman, pentru ca interceptarile telefonice care il priveau au fost efectuate in baza Legii 51/1991, privind siguranta nationala, informeaza Rador.  MODIFICARI. Acest act normativ contravine legislatiei europene, pentru ca permite interceptarea avizata doar de procuror si fara o limita de timp bine stabilita. "Legislatia romaneasca privitoare la obtinerea mandatului judecatoresc pentru interceptarile telefonice a suferit o serie de modificari in timp. S-a trecut de la prevederile Legii 51, privind siguranta nationala a Romaniei, care arata ca mandatul este obtinut de la un procuror, la prevederile Legii 535, aparuta in 2005, care prevede in mod expres ca mandatul se obtine numai cu acordul unui judecator", a declarat Marius Bercaru, purtator de cuvant al SRI. Alina Hatneanu, presedinte executiv al APADOR-CH, a declarat la randul sau ca "Legea 51, acest articol 13 din Legea 51/91 a sigurantei nationale nu a fost niciodata abrogat. El prevede ca, pentru anumite situatii, infatisate intr-un articol al legii se pot emite autorizatii de supraveghere de catre procuror. Acelasi temei este mentionat si in aceasta lege de combatere a terorismului si se prevede o alta procedura de obtinere a mandatului".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.