Directorul SRI, George Maior, prezinta astazi concluziile anchetei interne privind cele doua note scrise de adjunctul Florian Coldea referitoare la situatia dosarelor a trei judecatori ai Curtii Constitutionale (Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu s
Directorul SRI, George Maior, prezinta astazi concluziile anchetei interne privind cele doua note scrise de adjunctul Florian Coldea referitoare la situatia dosarelor a trei judecatori ai Curtii Constitutionale (Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu si Ion Predescu),prezentate public de liderul PSD, Mircea Geoana.  Prezent la emisiunea "Zig-Zag" de la Antena 3, Maior a declarat ca rezultatele preliminare ale anchetei arata ca nu a fost vorba de politie politica, iar Traian Basescu nu a cerut nimic serviciului, dar a precizat ca a avut loc "o scurgere de informatii" catre PSD si ca nu stie cum au ajuns notele la Geoana. "Este un incident contrainformatic, ca sa folosesc limbajul serviciului, foarte grav, sa iasa un asemenea biletel. Daca el a fost dat de cineva intentionat, inseamna ca intr-adevar acea persoana a putut sa aiba in intentie un element politic. Daca el a fost luat din neglijenta si a ajuns cumva acolo, este cu totul alta poveste. (...) Vom avea cu siguranta niste probleme, care vor impune la un moment dat niste masuri poate destul de dure", a spus Maior.  SANCTIUNI. Seful SRI a recunoscut insa ca nu ii era strain faptul ca adjunctul sau s-a interesat de dosarele judecatorilor. "E o chestiune absolut de rutina aceasta. Ma rog, e si o neglijenta din punct de vedere al atentiei cu asemenea documente, fara indoiala. (...) S-ar putea sa existe sanctiuni in functie de rezultatul anchetei pe zona contrainformatiei", a aratat Maior. In acest caz, Comisia SRI ar urma sa-i audieze astazi pe Florian Coldea si pe generalul de brigada, Ionel Marin, adjunct. De asemenea, presedintele Comisiei, Radu Stroe, i-a cerut, intr-o scrisoare, directorului SRI sa transmita punctul de vedere al serviciului privind "oportunitatea si legalitatea solicitarilor transmise de UM 0724 Targoviste catre Tribunalul Judetean Dambovita", solicitare legata de acuzatiile vicepresedintelui PSD Dan Nica potrivit carora Vasile Blaga, Monica Macovei si Florian Coldea, la cererea lui Traian Basescu, ar fi dispus verificarea hotararilor judecatoresti referitoare la falimentul unor agenti economici, din perioada 2002-2007.   "DECLARATIILE LUI MAIOR, NEAVENITE"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.