Astazi, tratamentul impotriva virusului C nu mai dureaza doar un an, ci se prelungeste terapia, pentru a consolida efectele si pentru ca virusul sa nu se mai inmulteasca si sa isi schimbe structura prin mutatie.  Terapia cu interferon si ribav
Astazi, tratamentul impotriva virusului C nu mai dureaza doar un an, ci se prelungeste terapia, pentru a consolida efectele si pentru ca virusul sa nu se mai inmulteasca si sa isi schimbe structura prin mutatie.  Terapia cu interferon si ribavirina se prelungesteinca 2-3 ani, pentru consolidare. Oricum, oamenii trebuie sa-si faca analize de ficat in fiecare an si aceste analize sunt decontate de asigurarile de sanatate. Analizele anuale ofera posibilitatea ca boala cu virus C sa fie prinsa la inceput, leziunile, adica inflamatia si fibroza, sa fie descoperite in faze timpurii si astfel efectul favorabil al terapiei se inregistreaza in 85% din cazuri.  Daca leziunile in ficat s-au extins si au produs pagube importantein arhitectura ficatului, sansa de succes a terapiei se micsoreaza, atingand doar 50%. Profesor dr. Adrian Streinu Cercel atrage atentia ca in bolile de ficat nu trebuie impus un regim alimentar sever, dar consumul de alcool si de tutun trebuie sa devina zero. Ficatul are nevoie de alimente de calitate, de proteine hranitoare. Din punct de vedere al ficatului nu exista restrictii la carne. Pacientul trebuie sa manance acele alimente pe care le suporta si daca exista mancaruri respinse asta se intampla din cauza dischineziei biliare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.