Produsul are in compozitie trei tipuri de faina care in mod normal i-ar creste valoarea nutritionala. Numai ca faina de soia si cea de malt sunt in cantitati foarte mici.  Minibaghetele Clasic sunt preparate din: "faina alba de griu, apa, dro
Produsul are in compozitie trei tipuri de faina care in mod normal i-ar creste valoarea nutritionala. Numai ca faina de soia si cea de malt sunt in cantitati foarte mici.  Minibaghetele Clasic sunt preparate din: "faina alba de griu, apa, drojdie, gluten, sare iodata, zahar, faina de soia, faina de malt, emulgatori: stearoil-2-lactilat de sodiu (E 481), esteri mono si diacetil tartrici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi (E 472 e), mono si digliceride ale acizilor grasi (E 471), conservanti: acid sorbic (E 200), propionat de calciu (E 282), antioxidant: acid ascorbic (E 300), enzime." Eticheta mai contine si valorile nutritionale pentru 100 de grame de produs: proteine 7,2 g, lipide 0,2 g, glucide 46,5 g, valoare energetica 920 kj/ 216 kcal.  ANALIZA. Este o paine alba procesata din faina de extractie mica, dezechilibrata in special in vitaminele B si fier, explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Valoarea energetica este moderata.  Produsul analizat are un continut de aditivi alimentari care maresc perioada de valabilitate a produsului (conservantul propionat de calciu), dar pot avea unele efecte adverse asupra persoanelor sensibile.  CONCLUZIE. Produsul analizat face parte din categoria de panificatie rafinata din faina alba, componentele faina de soia, faina de malt si gluten adaugate.  Acestea, desi au un efect pozitiv, nu pot echilibra din punct de vedere nutritional semnificativ aceasta paine din cauza cantitatilor mici. Aceasta rezulta din enumerarea ingredientelor care, conform legii, se face in ordinea descrescanda a cantitatii continute in produs.  Aditivii adaugati, in special conservantul (propionatul ce calciu), pot induce unele efecte adverse consumatorilor. Specialistul recomanda ca acest produs sa fie consumat cu moderatie de persoanele sanatoase. Diabeticii vor consuma produsul analizat numai cu avizul medicului curant, ne explica specialistul Gheorghe Mencinicopschi. Din cauza glutenului, produsul este interzis suferinzilor de celiachie.   PRECIZARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.