Loviți de ghinionRomania a cucerit trei medalii de argint și două de bronz la Campionatele Europene ce s-au incheiat ieri la Amsterdam. Bilanțul este sub cel de anul trecut, cand s-au obținut patru titluri continentale, dar el poate fi explicat prin seria incredibilă de accidentări care i-a lovit pe sportivii noștri in ziua finalelor pe aparate.

După argintul caștigat la individual de Sandra Izbașa, in ultima reuniune reprezentanții noștri au mai urcat de patru ori pe podium. Steliana Nistor a cucerit medalia de argint la paralele, la barnă Izbașa a fost a doua, iar Nistor a ocupat locul al treilea, in timp ce Flavius Koczi a luat bronzul la cal cu manere.


NEȘANSĂ.Marian Drăgulescu, principala noastră speranță la aur, era cotat ca favorit la două aparate, dar un ghinion teribil l-a indepărtat de podium. În finala la sol, el a suferit o lovitură in zona cervicală și nu a mai putut continua, deoarece și-a simțit picioarele amorțite. În ciuda acestei accidentări, "Marocanul" și-a incercat șansa și la sărituri. A primit cea mai mare notă din concurs la săritura care-i poartă numele, dar a ratat aterizarea la al doilea exercițiu, ocupand in final locul patru. Nici Izbașa nu a fost scutită de necazuri, recidivarea unei mai vechi accidentări la gleznă impiedicand-o să concureze in finala la sol, probă la care deținea titlul continental.