Fermierii romani si bulgari si-au exprimat ieri, in cadrul unei dezbateri organizate la Turnu-Magurele, ingrijorarea cu privire la efectele nocive pe care le-ar putea avea asupra mediului functionarea centralei atomo-electrice de la Belene - Bulgaria
Fermierii romani si bulgari si-au exprimat ieri, in cadrul unei dezbateri organizate la Turnu-Magurele, ingrijorarea cu privire la efectele nocive pe care le-ar putea avea asupra mediului functionarea centralei atomo-electrice de la Belene - Bulgaria (foto).  Oamenii au sustinut ca pe viitor exista pericolul ca produsele agricole sa fie contaminate, iar acestea sa afecteze sanatatea populatiei. O alta primejdie ar fi interzicerea comercializarii acestora pe piata Uniunii Europene din cauza deseurilor radioactive.  COMEMORARE. In urma cu trei zile la Zimnicea au avut loc manifestari prin care s-a comemorat accidentul nuclear de la Cernobal si s-a protestat impotriva proiectului privind constructia noii centrale din Bulgaria. De asemenea, in Teleorman, primarii din cele 97 de localitati urbane si rurale au semnat petitii, circa 40.000 de cetateni exprimandu-si intr-o singura saptamana, dupa cum a declarat presedintele consiliului judetean, Liviu Nicolae Dragnea, optiunea pentru stoparea constructiei unui astfel de obiectiv energetic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.