Ai datoria sa crezi ca toate visele pot deveni realitate si sa incerci sa le duci la indeplinire.
Ai obligatia sa spui nu tuturor acelora care incearca sa-ti ucida visele si care incearca sa te convinga de inutilitatea efortului!
Ai voie
Ai datoria sa crezi ca toate visele pot deveni realitate si sa incerci sa le duci la indeplinire.
Ai obligatia sa spui nu tuturor acelora care incearca sa-ti ucida visele si care incearca sa te convinga de inutilitatea efortului!
Ai voie sa crezi ca totul este posibil, iar atunci totul va deveni posibil.  5 cu 3 este o tensiune, care de regula se indentifica cu starea de coma. Daca totul e o mare minciuna, atunci cum poti explica cuiva ca un astfel de comatos e mai viu decat toti cei pe care-i vezi urland din toti plamanii ca sunt vii? Cum poti explica unui director de spital si unor doctori ca omul pe care acestia au incercat sa-l ajute nu va veni vreodata sa le multumeasca pentru asta? Cum sa le spui ca starea asta specifica legumelor e ceva obisnuit pentru el si ca tine de normal in ce-l priveste? Omul acela stia de unde vine "boala" si mai stia ca nimeni nu-l poate ajuta cu adevarat. Acesta este motivul pentru care nu se va simti dator vreodata sa spuna multumesc. Nu poate distinge nuantele prieteniei, si ajutorul acela venea de la un mare prieten. Multi prieteni fac muzica. Vecinatatile fac singuratati. Atat de multe planuri ale realitatii in fiecare clipa traita cu adevarat.... Atatea niveluri ale constiintei in fiecare amintire ce formeaza o constiinta... Atat de simplu e cumplitul labirint al vietii.iti doresti idealul?! OK, atunci trebuie sa traiesti ca un ideal, indiferent de utopia in care-l plaseaza analistii vremelniciei. Acesti autostopisti ai vecinatatii, raportata la starea de imediat. Vecinii... vecinii vietii adevarate. E plina lumea de vecini. Unii se pot folosi de ei ca de o arma... Cine si impotriva cui lupta?  Caderi in lumea adevarata, unde, pe o strada cu doua benzi, un nebun merge pe o a treia...
Vecinii, vecinii mei... of, of, of!
Uneori ii plang, desi am aflat ca acum, de cand cu "Zece", se inchiriaza mai lesne si cu o mai mare bucurie apartamentele de pe unde stau eu...
O lume dementa!  Se mai razvratesc ei din cand in cand, ca dau muzica prea tare si intotdeauna la ore "nepotrivite", si-mi bat in pereti... Ma enervez teribil atunci, mai ales ca nu o fac suficient de des. Oare exista o ora potrivita pentru a da muzica la maximum? Adica asta in afara oricarei ore?  Vecinii mei... saracii...
Ii cred in stare sa jure cu mana pe Biblie ca am omorat pe cineva de cateva ori anul trecut si, sincer, ar cam avea dreptate, daca stau si-mi amintesc ce se putea auzi din casa asta... Oare ce o fi in mintea si-n sufletul lor acum, cand vad ca "mortul" e mai viu ca oricand? Of, of, of... viata grea asta de vecin!  Cum sa le poti da o explicatie?
Cum sa ramai calm si sa incerci sa afli o explicatie? Cum sa intelegi starea de coma?
Cum sa explici si, mai ales, pe intelesul cui rezultatul unei contraexpertize a nivelului de alcoolemie, cand scrie negru pe alb ca aceasta are valori incompatibile cu viata?  Se schimba lumile si se modifica raporturile noastre cu noi insine. Parca ne mintim mai greu, indiferent de cine se impotriveste schimbarii. Nu mai conteaza de unde vine raul, din care lumi ale lumii. Incepe sa nu mai conteze in cate farame ti-e sfaramat sufletul sau cate valente are boala numita generic "personalitate multipla". E gata! Nu mai merita sa ne ascundem prin vecinatatile vietii, sa ne risipim prin vecini si prin judecatile lor de valoare. Pierdem ceva infinit mai pretios. Ne pierdem pe noi insine, si noi suntem minunea! Multa vreme minunile aveau raporturi de incompatibilitate cu lumea reala. Nu mai e cazul!  Ai dreptul sa visezi!
Ai obligatia sa iesi din starea de coma!
Ai dreptul sa speri, chiar daca speranta are valori teoretice incompatibile cu viata, dupa mintea tuturor "vecinilor"...
Ai sansa ca de acum sa nu mai accepti sa-ti fii propriul vecin!
Nu exista taine pe care un nebun sa nu le poata vedea si intelege. Au nebunii Dumnezeul lor. Se pare ca asta e singura vecinatate fireasca. Uneori, nebunii viseaza crini, si atunci stiu ca tot ce au facut ei a avut un inteles si o finalitate buna. Un "vecin" e aparat de acum inainte de o forta mai mare decat tot raul de pe pamant.  "Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se indeplineasca...." E o scuza numai buna pentru imbecili! Totul e sa fii pregatit si sa ai o inima mare.
Asa-mi place cand imi ies chiar toate cate-mi pun in cap! Uneori mi se face frica...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.