Dolarul a scazut ieri la un nivel minim absolut in raport cu euro. Vinovata de evolutia pietei valutare este cresterea economica a SUA pe primul trimestru mult sub asteptarile analistilor.  Economia americana a consemnat in primul trimestru u
Dolarul a scazut ieri la un nivel minim absolut in raport cu euro. Vinovata de evolutia pietei valutare este cresterea economica a SUA pe primul trimestru mult sub asteptarile analistilor.  Economia americana a consemnat in primul trimestru un avans de 1,3%, cel mai redus ritm din ultimii patru ani, fiind afectata de scaderea exporturilor si a investitiilor imobiliare. Dolarul a coborat la nivelul minim record de 1,3683 unitati pentru un euro, de la cotatia anterioara de 1,365 unitati pentru un euro. De asemenea, moneda americana a fost cotata in scadere la 119,1 yeni pe unitate, de la 119,25 yeni. Analistii se asteapta ca Fed sa reduca dobanda de referinta, pentru a sustine dezvoltarea economiei americane.  CRESTE EURO. Piata valutara interna a reactionat atipic. Dolarul american a avut o revenire de 0,88 bani si a urcat la 2,4402 lei. In schimb, cotatia euro a inregistrat fluctuatii spectaculoase. Dimineata, cursul a atins un nou minim al ultimilor patru ani si jumatate, de 3,3 lei/euro, evolutie sustinuta de dobanzile ridicate de pe piata monetara, care au atins maxime de 60% la scadentele de o zi. Cotatiile au inceput apoi sa urce brusc, pe fondul unor ordine masive de cumparare de valuta. Leul s-a depreciat cu patru bani pana la nivelul de 3,3400 unitati. Dealerii au comentat ca BNR a intrat pe piata, desi banca centrala a negat speculatiile. Leul a revenit la 3,3150/euro in partea a doua a sedintei valutare. La inchiderea pietei, bancile cotau euro la 3,3150 - 3,3170 lei, in urcare cu circa 1,2 bani fata de ziua precedenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.