Oltenii au repurtat la Piatra Neamt prima si cea mai importanta victorie a anului.

Dupa 11 partide fara victorie, timp in care s-a apropiat pina la limita de retrogradare, Universitatea Craiova s-a deconectat temporar de la aparate. Socul demiterii antrenorului Stefan Stoica, inlocuit de interimarul Florin Cioroianu, a avut succesul scontat chiar in partida decisiva, cistigata cu 2-0 in fata Ceahlaului Piatra Neamt, formatie aflata cu un picior in liga secunda. „Este o victorie meritata, muncita, dar care nu ne scuteste de grijile retrogradarii. Mai avem inca mult de tras. Acum doar ne-am descretit fruntile. Am remarcat la baieti acea mobilizare pe care le-am cerut-o", a declarat Cioroianu. De partea cealalta, presedintele de onoare, Gheorghe Stefan, a sunat retragerea. „Sansele nu sint zero, insa doar o minune ne mai poate salva. La cum joaca echipa, trebuie sa ne pregatim de Liga a II-a. Nu antrenorii pe care i-am tot adus la echipa sint vinovati de aceasta situatie, ci artistii din teren", crede Stefan.

Farul pilpiie

Nici formatiile care le fac marcaj strins nemtenilor in zona retrogradarii, Farul Constanta si UTA, n-au reusit sa se desprinda. Elevii lui Basarab Panduru au acumulat un punct in meciul contra liderului autoritar Dinamo, in timp ce aradenii au pierdut toate cele trei puncte pe terenul Unirii Urziceni, formatie care si-a depasit „baremul" autoimpus, de 40 de puncte. In fata unei echipe fara motivatie, constantenii au alergat la turatie maxima pentru victorie, dar au reusit doar un egal. „Am pierdut doua puncte, pentru ca am avut ocazii multe si clare, iar baietii au dat totul pe teren. Punctul acesta cred ca ne ajuta", a conchis antrenorul Basarab Panduru.

Cirtu, invidios pe Velcea

La finalul unui meci cu implicatii colaterale - Cupa Intertoto pentru Poli Timisoara si indeplinirea baremului pentru FC National -, fosta echipa a lui Cirtu a invins-o cu 2-0 pe actuala fosta echipa a aceluiasi tehnician. La finalul meciului pierdut in fata banatenilor, Sorinaccio a demisionat de la FC National, dupa ce l-a intepat pe tehnicianul Politehnicii, Valentin Velcea, cu care a lucrat pe Bega: „Cind eram la Timisoara dadeai autogoluri, fir-ai al dracului".

Stoica, antrenor doar pe hirtie Chiar daca a fost demis de la Universitatea Craiova, Stefan Stoica inca figureaza in acte ca antrenor al oltenilor. Motivul il constituie o clauza din contract, potrivit careia, in cazul in care Universitatea incheie sezonul mai jos de locul 12, tehnicianul poate fi demis fara sa mai primeasca o compensatie de aproximativ 100.000 de euro. Tehnicianul ameninta insa cu FRF, in cazul in care nu va primi hirtia care sa ateste demiterea. (L.C.)