Nistor lider la Euro
Dupa stupida accidentare a Aluissiei Lacusteanu chiar inaintea debutului Europenelor de gimnastica din Olanda, ieri, Steliana Nistor (foto), Sandra Izbasa si Andreea Grigore au pasit cu dreptul in competitia continentala, la startul careia s-au prezentat 108 sportive din 39 de tari. Astfel, dupa evolutiile primelor doua subdiviziuni din calificari, Nistor ocupa primul loc cu 60,075 puncte, Izbasa o urma indeaproape, cu 59,925 puncte, iar Grigore se afla in apropierea trioului fruntas, cu 56,950 puncte. Prezent la Amsterdam, presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a subliniat: "Fetele si-au facut treaba foarte frumos in calificari si acum asteptam incheierea concursului, care este doar la jumatate, pentru a vedea ce loc vor ocupa exact la final. Deocamdata, Nistor este lider iar Izbasa ocupa locul secund. Sper sa ramana pe aceleasi pozitii, desi mai sunt cam cinci-sase gimnaste cu pretentii la medalii in ultimele doua subdiviziuni." Conform programului, azi vor intra in concurs si gimnastii pregatiti de Dan Grecu, pentru ca maine sa aiba loc finalele la individual compus iar duminica sa se desfasoare finalele pe aparate. (T. RIST)
Pavel in semifinale la Barcelona
Desi nu-si regaseste cadenta in meciurile de simplu si rateaza calificarile pe banda rulanta prin turneele ATP, Andrei Pavel continua sa aiba evolutii foarte bune la dublu, unde a bifat in ultima vreme mai multe rezultate notabile. La fel s-a intamplat in aceste zile si la Barcelona, unde Pavel a iesit de pe tabloul de la simplu, dar continua in pereche cu neamtul Alexander Waske sa aspire la laurii competitiei dotate cu premii in valoare totala de 850.000 de euro. Ieri, Pavel si Waske (cap de serie nr. 4) s-au calificat in semifinale, dupa ce au trecut de cuplul Yves Allegro/Jim Thomas (Elvetia/SUA), cu scorul 3-6, 6-3, 13-11, la capatul unei dispute de infarct. In semifinale, Pavel si Waske se vor intalni cu invingatorii partidei care i-a opus pe favoritii Paul Hanley/Kevin Ullyett perechii formate din Nicolas Almagro si Marcel Pujol. (T. RIST)
Chelsea in avantaj
Chelsea a invins cu 1-0 pe FC Liverpool in prima mansa a celei de-a doua semifinale a Ligii Campionilor, intr-un meci disputat miercuri seara la Londra. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Joe Cole, in minutul 22, dupa o faza excelenta a lui Drogba. Partida retur va avea loc martea viitoare, la Liverpool. In cealalta semifinala de vor infrunta in Italia AC Milan si Manchester United, englezii avand de aparat o victorie cu 3-2 obtinuta in prima mansa. Finala Ligii Campionilor este programata pe 24 mai la Atena. (B.G.)