Romanii au tendinta de a miza pe un model de lider politic de tip "taticul", fiind obisnuiti ca problemele sa fie rezolvate de un singur om, in timp ce liderii nu sunt preocupati de consolidarea institutiilor si a legilor, a spus ieri fostul purtator
Romanii au tendinta de a miza pe un model de lider politic de tip "taticul", fiind obisnuiti ca problemele sa fie rezolvate de un singur om, in timp ce liderii nu sunt preocupati de consolidarea institutiilor si a legilor, a spus ieri fostul purtator de cuvant al presedintelui Basescu, Adriana Saftoiu, la conferinta "Leader SHE".
O alta problema a liderului autohton ar fi si faptul ca odata ajuns la putere, isi pierde din vedere obiectivele, lucru care, in timp, ii erodeaza popularitatea. "De ce nu ne gandim la strategii de mentinere a lidershipului - se ajunge foarte repede in varf si acolo apare o problema cu obiectivele", a afirmat Saftoiu. Fostul purtator de cuvant al presedintelui a mai aratat ca "puterea e un test fantastic - oameni care isi controlau foarte bine defectele pana sa ajunga la putere sunt dominati de acestea cand sunt in posturi de conducere". In opinia sa, Romania va stagna cata vreme oamenii nu-si schimba radical mentalitatea. "Nu vom evolua atat timp cat cautam modele, iar modelul este <<taticul>>, cat timp vom chema un om sa rezolve problemele tarii si nu institutiile, echipele", a afirmat Saftoiu. In ce priveste psihologia maselor, Saftoiu este de parere ca "suntem un popor de canibali, aruncam valorile, aruncam oamenii. Oamenii care nu mai castiga alegerile nu mai exista". Conferinta "Leader SHE"- Solutii Creative de Leadership pentru Secolul XXI, organizata de Forum Invest, a avut printre invitati femei de afaceri, printre care Monica Tatoiu sau Anca Vlad, sau personalitati din sfera politica - Adriana Saftoiu, Sulfina Barbu, Gabriela Cretu, sau diplomati - Simona Miculescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.