Virusul C joaca cel mai des in travesti, fiindca isi schimba cu usurinta structura, astfel ca nu poate fi ochit pana la ora actuala de un vaccin. Cu toate astea, el raspunde ceva-ceva mai bine la tratamente fata de virusul B, acesta din urma putand f
Virusul C joaca cel mai des in travesti, fiindca isi schimba cu usurinta structura, astfel ca nu poate fi ochit pana la ora actuala de un vaccin. Cu toate astea, el raspunde ceva-ceva mai bine la tratamente fata de virusul B, acesta din urma putand fi atacat cu vaccin, ceea ce este o mare realizare. De altfel, de cand in tara noastra s-a introdus obligativitatea vaccinarii impotriva virusului B a tuturor sugarilor, incidenta hepatitelor cronice de origine C aproape ca s-a injumatatit. Profesor dr. Adrian Streinu Cercel, director general al Institutului de Boli Infectioase "M. Bals", subliniaza unele aspecte importante privind razboiul cu virusul C.  Exista o teorie care propune o terapie ce lasa in pace virusul C si isi propune doar stapanirea fenomenului de fibroza care strica arhitectura ficatului. Tinerea in frau a fibrozei inseamna sa se faca astfel de tratamente incat celula hepatica sa aiba acces la vasul cu sange, astfel ca celula din ficat sa se poata hrani.  O izbanda ar insemna ca sa se limiteze deteriorarea ficatului doar la faza de inflamatie si sa se impiedice fibrozarea, adica acele cicatrice urmand inflamatiei care scot din functiune populatii intregi de celule hepatice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.