Senatorul PSD Antonie Iorgovan a dat in judecata Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si Guvernul pentru a anula retrocedarea domeniului Peles catre Regele Mihai I, fiind blocat astfel procesul de rascumparare.  Castelele Peles si Pelisor, i
Senatorul PSD Antonie Iorgovan a dat in judecata Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si Guvernul pentru a anula retrocedarea domeniului Peles catre Regele Mihai I, fiind blocat astfel procesul de rascumparare.  Castelele Peles si Pelisor, impreuna cu terenurile aferente, au fost restituite la 1 martie regelui Mihai I, in urma unei decizii de retrocedare semnate de ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu. Pe 20 martie, Guvernul si Casa Regala au semnat Memorandumul de retrocedare a domeniului Peles, pe baza caruia familia regala a intrat oficial in posesia Castelelor Peles si Pelisor si a altor bunuri aferente.  "Pe 6 aprilie, a fost inregistrata si actiunea in instanta, la Curtea de Apel, Sectia Contencios Administrativ, pentru suspendarea provizorie a executarii acestor doua acte, memorandumul de retrocedare si decizia de restituire. Procesul a fost amanat pentru 30 mai", a declarat pentru Mediafax avocatul Alexandru Ciobanu, de la Casa de avocatura Antonie Iorgovan.  Casa Regala contesta actiunea de anulare a retrocedarii domeniului Peles catre Regele Mihai I.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.