Prietenul cel mai bun al dlui Basescu Traian, in Europa, este presedintele Poloniei, Lech Kaczynski. S-au vizitat reciproc, dl Basescu impreuna cu doamna i-au avut ca oaspeti pe sotii Kaczynski la Cotroceni.  Pana acum au avut multe puncte comu
Prietenul cel mai bun al dlui Basescu Traian, in Europa, este presedintele Poloniei, Lech Kaczynski. S-au vizitat reciproc, dl Basescu impreuna cu doamna i-au avut ca oaspeti pe sotii Kaczynski la Cotroceni.  Pana acum au avut multe puncte comune si in reglementarile cele mai absurde pe care le sustin.  Din pacate pentru noi, Traienel s-a inhaitat cu baiatul cel rau al Europei. Fratii Kaczynski, prin regimul ultraconservator instaurat, au adus rapid Polonia intr-o situatie care pericliteaza regulile democratice ale Uniunii Europene. Cea mai controversata dintre actiunile celor doi frati aflati in conducerea Poloniei - Lech la presedintie, Jaroslav la guvern este un proces al lustratiei dus pana la absurd. Considerata ca brutala, primitiva si tardiva, actiunea de eliminare a colaboratorilor fostului partid comunist polonez din viata publica a tarii este criticata vehement nu doar la Varsovia. Cazul lui Branislaw Geremek, figura emblematica a Solidaritatii si a luptei efective cu sistemul comunist, care refuza sa se supuna umilitoarelor procedee ale lustratiei, este, simptomatic, trecut sub tacere de societatea civila angrenata in mecanismul de sustinere al regimului Basescu. Aplaudacii condamnarii comunismului din jurul comisiei Tismaneanu, platita de Basescu Traian din fonduri de rezerva ale Presedintiei, sunt stanjeniti de pozitia adoptata de Geremek, unul din idolii, pana mai ieri, ai societatii civile romanesti. Iar sustinerea larga din Parlamentul European pentru fostul disident polonez, care risca pierderea statutului de europarlamentar prin refuzul de a semna umilitoarea declaratie ceruta de "Ministerul adevarului" de la Varsovia ii pune in incurcatura pe anticomunistii de conjunctura de la Bucuresti.  Daca ar trai in Polonia, Basescu Traian ar fi eliminat din viata publica prin legile prietenului sau Kaczynski. Chiar si in tara, noua runda de cercetari pe care CNSAS o va face asupra trecutului tulbure al presedintelui suspendat ar putea aduce surprize greu de suportat pentru Basescu Traian. Sa fi fost aici cheia pentru demisia anuntata si uitata?  Dovezile depuse de PC vor "transpira" prin peretii care nu pot tine secrete ai CNSAS. Si atunci sa vezi ce va fi la gura lui Kaczynski la adresa fostului prieten de la Bucuresti. Iar doamna Europa va respira poate mai usor stiind ca la Bucuresti criza se va fi rezolvat mult mai simplu decat o anticipau cateva articole platite cu bani grei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.