Chestii enervante, ca doar de aia sint bune media, sa ne enerveze,

sa ne trezeasca din fotoliu, din apatie. Nervii sint buni. Murdarirea este buna, vorba sloganului.

Mai intii, am vazut ziare inflamate de explozia lui Mihai Radulescu, reporter si prezentator la TVR. Vedem un Radulescu isterizat ca, incredibil, a fost nedreptatit noul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu. Omul a scris un text de protest cum ca imaginea noului ministru ar fi fost afectata de imaginea ex-ministrului Monica Macovei. Acuza, cu alte cuvinte, faptul corect jurnalistic ca s-au luat pozitii de la toate partile implicate.

Dupa ce a sters picioarele demnitarilor PSD in anii 2000, Radulescu este un exemplu de insolenta, invocind presiuni politice. Poate, curind, vom avea vesti de la un alt mare disident al stenogramelor pesediste, Monica Ghiurco, foarte iubita si de Nastase, si de Tariceanu. Poate si ea va fi iritata de politica stirilor TVR. Sint oameni care au facut cariera sacrificind prin servilismul lor evolutia Stirilor TVR catre normalitate. Protestul lui Radulescu mi se pare de aceea cu atit mai insolent. Sper sa nu se inmulteasca astfel de cazuri, de trepadusi care fac crize de eroism cind simt ca si-au recistigat spatele politic. Cum s-a revigorat PSD-ul, cum s-a apucat Radulescu sa scrie proteste.

A doua enervare a fost provocata, culmea, de un meci din Liga Campionilor, Chelsea-Liverpool. Cei doi comentatori de la PRO TV sint absolut fascinati de, citez, „miliardarul Roman Abramovici". De cite ori joaca Chelsea, Costi Mocanu intra in extaz. Este fascinat de banii omului, de petrolul rusesc, de preturile jucatorilor, toate conotate extrem de pozitiv. Jumatate din cometariu este, de fapt, o exclamatie continua: „Mama, citi bani are asta".

Fotbalul a devenit o poveste despre foarte multe milioane. Nu mai exista neaparat personalitati sau, cel putin, oamenii cu atitudine nu sint iubiti de comentatorii PRO TV. Singura atitudine potrivita este sa te miri de banii rusului si sa te miri de cit de mult costa o rezerva a lui Mourinho. O singura sintagma mi-a placut, aceea ca bancherii de pe stadionul Chelsea nu aplauda decit la spectacol. As avea o rectificare: isi aplauda banii pe care i-au dat pe bilet, asa am o banuiala. Ii sfatuiesc pe protevisti sa incerce transmisii de pe Wall Street. Ar fi mult mai util pentru toti.

P.S. Nervi suplimentari mi-au fost furnizati de tot soiul de presedinti. Presedintele CNA-ului cel vechi, Ralu Filip, este iritat pentru ca Basescu are, de fapt, timpi de antena. Cei cedati de partidele care il sustin! Si mai spune asta si foarte senin. Presedintele suspendat trebuie sa apara vreo 10-15% din timpii alocati la tv, cam cit i-ar ceda PD-ul si PLD-ul. Pentru ca Ralu Filip este brusc lovit de febra democratiei. Si o incalca tifnos. Tipa spunind ca Basescu nu are alocat nimic. Pai chiar nu are alocat nimic. Il fortezi sa fie politizat, sa intre pe spatiul partidelor sustinatoare.

Alt presedinte, Adrian Paunescu, pentru cel de-al doilea CNA, este foarte potrivit acolo. Are experienta. Cine repartiza timpii de antena pentru lingerea sotilor Ceasca la Cenaclul Flacara? Si acum ar vrea sa-i imparta cam dupa aceiasi algoritmi.