Alocatiile mici pe care le primesc in tara pentru copiii lor ii determina pe tot mai multi romani care muncesc in strainatate sa se gandeasca serios la varianta obtinerii banilor chiar din statele Uniunii Europene in care lucreaza.  O data cu
Alocatiile mici pe care le primesc in tara pentru copiii lor ii determina pe tot mai multi romani care muncesc in strainatate sa se gandeasca serios la varianta obtinerii banilor chiar din statele Uniunii Europene in care lucreaza.  O data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, acest lucru este posibil. Conditia e sa lucrezi cu contract de munca in strainatate. In Vaslui, judet din care multi cetateni au plecat afara sa munceasca, s-a primit deja o cerere pentru acest tip de alocatie, numita cerere de exportabilitate de prestatii sociale.   CAZUL NUMARUL UNU. Cetateanul din comuna vasluiana Vinderei a facut o asemenea cerere la Directia de Munca si Solidaritate Sociala Vaslui cand a venit acasa in vacanta de Paste. Avand in vedere ca in Italia, acolo unde munceste cu contract la o firma de constructii, alocatia pentru un copil este de 125 de euro pe luna, barbatul a solicitat sa primeasca de acolo banii pentru cei trei copii pe care ii are in tara. Cand cererea va fi aprobata, urmeaza sa primeasca retroactiv de la 1 ianuarie 2007 valoarea alocatiei din Italia, din care se scad banii pe care familia i-a primit in Romania drept alocatie. Reprezentantii Directiei de Munca si Solidaritate Sociala spun ca cererile oamenilor sunt indreptatite, avand in vedere diferenta dintre valoarea alocatiilor din strainatate si a celor de la noi din tara. In Romania, alocatia pentru un copil este acum de aproximativ 7 euro. Potrivit declaratiei Mitritei Nechita, director adjunct la Directia de Munca si Solidaritate Sociala Vaslui, multe cereri pentru alocatii se vor depune la vara cand cei care lucreaza in strainatate vin in Romania in vacanta. Pe langa banii pentru copii, familiile primesc si un sprijin de aproximativ 100 de euro in cazul in care unul dintre parinti nu lucreaza. Pentru toate aceste ajutoare este suficient ca unul dintre parinti sa lucreze cu forme legale in strainatate. (A.I.A)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.