Avem nevoie de LINISTE! Stirea vine de la televiziune si de la parlamentari. Fiind confirmata din doua surse aflate intr-un singur buzunar, stirea e suta la suta reala.

Saminta de vrajba aruncata de Basescu Traian trebuie stirpita. Dar cum? Parlamentul incearca din rasputeri. Ultima sa hotarire spune asa: mai intii nu votati, dupa care Parlamentul decide ce ati votat. Parlamentul pariaza pe neprezentarea la urne, ba chiar instiga la refuz, la boicot electoral. E o idee onorabila, dar nu e inca ideea perfecta. Marele cusur e populatia. Daca, in prostia ei, turma iese, totusi, la vot? Daca se string mai mult de noua milioane de gura-casca la urne si il voteaza pe Basescu? Praful si pulberea se alege de democratia noastra si de contractele lor. Cu statul roman si cu petroconcernele rusesti.

Nu asa poate fi stirpita saminta de basism. Propun urmatorul erbicid: se organizeaza referendum si, in cazul in care bestia cistiga, intervine Academia! Propunerea mea prevede urmatoarele: in ziua votului, mai spre seara, in intelepciunea ei ortografica, Academia stabileste ca Romania se scrie cu i din i. Numele tarii se schimba: Rominia. Basescu termina referendumul in triumf, dar cistiga postul de presedinte in tara gresita. Referendumul e valabil, dar autoritatile ii aduc la cunostinta cistigatorului ca tara in care a candidat nu mai exista. Prin urmare, Parlamentul decide ca Vacaroiu, care continua sa se scrie cu a din a, e presedinte in continuare. La Cotroceni se organizeaza sedinte temeinice cu factorii de raspundere, toata lumea e multumita de asa gospodar, tara toarce satisfacuta si produce pentru export, democratie si ortografie. Curtea Constitutionala primeste dreptul de a se pronunta prin aviz consultativ asupra a orice, inclusiv asupra propriilor decizii. Fostii informatori ai Secu primesc dreptul de a striga Secu!, spre cine vor ei, cu conditia sa fie alesi in Parlament si sa detina minimum doua posturi de televiziune. Mircea Geoana si Adrian Cioroianu anunta ca nu ii intereseaza o tara in care legea e fixa si refuza invitatiile de a vizita Statele Unite. Industria hoteliera americana sufera. Presa straina e invitata sa studieze indeaproape fenomenul democratic romanesc si apar primele burse de studiu Iorgovan.

Ce se intimpla cu Marele Perturbator? Ei bine, Basescu se retrage in Ambasada Romaniei din Vasile Lascar 148, unde poate face scandal in voie. Noi raminem in Rominia, cu i din i, si alunecam tot mai iute pe panta democratiei. Parlamentul devine putere monopolista, preia in intregime dreptul de a hotari ce e democratia si hotaraste ca numele tarii se schimba, ori de cite ori o cer stirile din doua surse si un singur buzunar. Incep dezbateri aprinse. Se bat doua initiative. Una, sustinuta de grupul capitalistilor, cere ca Romania sa se scrie cu chirilice. A doua, sustinuta de grupul liberal, cere alinierea la digitalizarea globala si propune ca tara sa se numeasca Republica 322. Capitalistii dezlantuie o campanie stralucita, ii bat pe liberali de le suna hidrocarburile in cap si Romania trece pe chirilice, pentru usurarea contractelor mai sus-amintite. Urmeaza linistea.

Asa arata tara pe care o construiesc, in aceste zile de mare entuziasm si initiativa, parlamentarii nostri. Asa arata linistea viitoare. Acestea sint argumentele care cer riposta la referendumul din 19 mai. Pe asta ma basez.