Patronul si-a motivat decizia prin rezultatele proaste ale echipei, care mai are doar sanse teoretice de salvare de la retrogradare.

Debutant in cariera de antrenor, Dorinel Munteanu ajungea cu CFR Cluj in finala Cupei Intertoto. Un sezon mai tirziu, noua campioana a provinciei batea la portile cupelor europene, luptindu-se de la egal la egal cu marile puteri bucurestene, in timp ce tehnicianul-jucator il intrecea pe Gica Hagi in ceea ce priveste numarul de selectii la echipa nationala. Marirea lui Dorinel Munteanu avea sa fie urmata insa de o abrupta decadere, dupa ce antrenorul fugea din cantonamentul echipei la care se lansase in noua cariera pentru un interes mercantil, un contract mult mai bun la o echipa aflata la retrogradare, care avea sa-i fie fatal. Punctul culminant al caderii in abis a fost ieri, cind patronul formatiei FC Arges a anuntat demiterea lui Dorinel Munteanu din cauza rezultatelor proaste, ultimul esec fiind 0-1 la Poli Iasi, dublat de o prestatie lamentabila.

Nu renunta la crampoane

„Am incheiat colaborarea cu Dorinel Munteanu, deoarece atunci cind un antrenor nu are rezultate si echipa nu merge bine trebuie un soc. In locul sau l-am numit ca interimar pe Constantin Cirstea si speram ca aceasta schimbare va fi benefica pentru echipa", a declarat Penescu. Intr-un ultim acces de orgoliu, Dorinel a declarat ca intelegerea a incetat de comun acord: „Am avut o discutie cu patronul clubului si am decis sa plec. Nu m-a demis Penescu, am cazut de comun acord sa incetam colaborarea". Fostul tehnician al pitestenilor a adaugat ca nu regreta faptul ca a plecat de la CFR si ca nu va renunta la cariera de jucator.

Alungat de datorii

Presa din Cluj a scris ca surprinzatoarea decizie a lui Dorinel Munteanu de a dezerta pentru un contract mult mai avantajos cu FC Arges a avut la baza datoriile pe care tehnicianul le-a acumulat la o firma de transport, Munti Spedition SRL, la care era actionar majoritar. Desi a negat, informatia a fost oarecum confirmata de oficialii de la CFR, care au anuntat ca Munteanu propusese semnarea unui contract pe termen nelimitat, dorind in schimb un avans de 400.000 de euro. A urmat un scandal de proportii, cu litigii la comisiile de specialitate ale FRF, terminat in final cu iertarea clujenilor, desi nerespectarea contractului putea sa-l coste pe Dorinel despagubiri de 200.000 de euro.

Cerc vicios la Pitesti

Dorinel Munteanu a fost prezentat oficial ca antrenor principal al echipei FC Arges la 7 octombrie 2006, inlocuindu-l pe italianul Giuseppe Giannini. La acel moment, FC Arges se afla pe ultimul loc in clasament, cu o singura victorie si noua infringeri. Munteanu a condus pe FC Arges in 18 meciuri, reusind patru victorii, sase egaluri si suferind opt infringeri. Primul meci al lui FC Arges cu Dorinel Munteanu pe banca tehnica a avut loc la Pitesti, la 15 octombrie 2006, alb-violetii pierzind cu 0-2 in fata Politehnicii Iasi. Ultima partida a lui Munteanu ca antrenor al pitestenilor a avut loc la 24 aprilie, intr-un meci tot cu Poli Iasi, cistigat cu 1-0 de moldoveni.

Ce a pierdut? * Participarea cu CFR Cluj in cupele europene, care i-ar fi crescut imens cota de antrenor; in schimb, numele sau va fi corelat cu o retrogradare rusinoasa.

* Imagine proasta pentru modul cum a dezertat de la Cluj, nerespectind clauzele unui contract aflat in derulare.

* Cariera la echipa nationala, unde detine recordul de selectii, din cauza litigiului cu fosta echipa, fiind nevoit sa stea citeva luni pe tusa.

Ce a cistigat? * Un contract de 300.000 de euro.