Vinerea trecuta, abia intors in haosul national, eram vag deprimat si m-am exprimat pripit. Gindind la rece, am decis sa votez.

Nu doar ca m-am decis, dar stiu deja, dincolo de ce vor scoate laboratoarele dezinformarii - si spectacolul deja a inceput, inclusiv in tabara prezidentiala! –, ca voi vota impotriva demiterii presedintelui. Nu am devenit intre timp un fan al dlui Basescu, cum nu eram nici in 2004, cind l-am votat, asa ca am avantajul unui vot la rece, nepasional, ca si atunci. Deci, voi vota. De ce? Pentru ca am votat mereu din 1990 incoace, mai mult am fost critic cu cei care nu si-au exercitat acest drept fundamental intr-o democratie. Cind am indemnat pe altii vreo saptesprezece ani sa mearga la vot, cind i-am bestelit pentru absente, ar fi imoral sa ma abtin, oricit as fi de nemultumit de intreaga noastra clasa politica, laolalta cu dl Basescu si majoritatea aliatilor dumisale.

De ce voi vota pentru dl Basescu? Din mai multe motive. Mai intii, pentru ca actuala coalitie anti, cu ungurii alaturi de PRM si liberalii alaturi de pesedisti, mi se pare cu totul sinistra si, pe deasupra, confirma existenta unui fel de mafii transpartinice, a unei oligarhii structurate pe scheletul activisto-securimii. Desi parte a ei, cel putin un timp, dl Basescu a decis sa lupte cu aceasta.

A condamnat regimul comunist, a grabit transferul dosarelor la CNSAS, a relansat mai convingator decit alti politicieni lupta impotriva coruptiei. Sigur, a facut-o cam „putinian", fara sa aiba la indemina instrumentele acestuia, Romania fiind o democratie mai avansata decit Rusia.

In al doilea rind, pentru ca in ciuda defectelor sale evidente, pe care le-am taxat si aici, mi se pare preferabil celor care au condus batalia pentru suspendare: Iliescu, Voiculescu, Geoana, Hrebenciuc, Antonescu, Orban, Tariceanu, Vacaroiu, Olteanu, Gusa, Vadim, Marko (halucinanta imbratisarea ultimilor doi!) ejusdem farinae. Interesant - liderii suspendarii se intrec acum sa-i aduca voturi adversarului, cu fiecare neghiobie! Sigur, nici aliatii de la PD si PLD nu-s niste icoane, dar macar sint mai putini! Al treilea, intoarcerea presedintelui la post, ma asigura ca nu se reinstaleaza „tacerea asurzitoare" de pe vremea PSD, cind se fura in liniste. In ultimii doi ani, am mai aflat cite ceva despre cine, ce, cum fura! Sigur, scandalul continuu ma irita, dar „consensul", de factura iliesciana, ce vor sa-l instaleze partidele, ma irita mai mult. In sfirsit, am un motiv estetic. L-am vazut pe mediocrul domn Vacaroiu la Cotroceni si mi s-a facut parul maciuca. Nu ca dl Olteanu e un geniu, dar avea apanajul tineretii. Asa, iata-ne in tunelul timpului, pe vremea cind Vacaroiu era pseudonimul de premier al dlui Iliescu! In fond, observa cineva, Iliescu s-a intors la Cotroceni - in al cincilea mandat. Curat constitutional, coane Fanica!