Această ediție se indreaptă spre o finală sută la sută iberică după ce Werder Bremen, singura formație din afara Spaniei rămasă in competiție, a fost invinsă in prima manșă cu 3-0 de Espanol Barcelona.


Espanol s-a impus pe teren propriu prin golurile marcate de Moises (’20), Pandiani (’50) și Coro (’88), oaspeții jucand din minutul 58 in inferioritate numerică, după eliminarea portarului Wiese. Cu toate acestea, tehnicianul catalanilor, Ernesto Valverde, iși indeamnă elevii la prudență. "Am obținut un rezultat mare impotriva unei echipe excelente, dar nimic nu este hotărat. Nu vrem să fim foarte increzători, deoarece știm că va fi extrem de dificil in meciul retur", a spus Valverde. Totuși, antrenorul germanilor, Thomas Schaaf, este conștient că numai o minune ar mai duce-o pe Werder in finală. "Am făcut prea multe greșeli. Va trebui să jucăm incredibil și să facem un efort uriaș in meciul retur, dar știm că putem intoarce un astfel de rezultat", a spus Schaaf.

SURPRIZĂ. În cea de-a două semifinală, Osasuna a invins-o cu 1-0 pe deținătoarea trofeului, FC Sevilla, prin golul marcat de Soldado, in minutul 55. "Rezultatul este bun, dar dacă vrem să ajungem in finală trebuie să jucăm la fel și la Sevilla. Meciul retur va fi foarte dificil, dar dacă vom inscrie un gol, ei vor trebui să marcheze trei", a spus antrenorul Osasunei, Jose Angel Ziganda. "Calificarea este deschisă total. Ei conduc cu un gol, dar noi avem avantajul terenului propriu", a declarat și Juande Ramos, tehnicianul Sevillei.