Incepind din 7 mai,in fiecare luni,Cotidianulva ofera o noua colectiein premiera pentru presadin Romania: Cotidianulcontinua Colectia "Literatura"in fiecare miercuri,cu carti celebre, carti premiate,carti controversate. Vineri va fi altfel. Actualitatea va fi completata de 20 de pagini care au menirea sa prelungeasca apetitul pentru lectura de-a lungul week-endului. Presa romaneasca nu mai are rabdare pentru film, muzica, arte, carte, povesti incredibile sau amuzante ale unor oameni ignorati pe nedrept. „Cotidianul" se va reapropia de ce e mai important pentru cititor: timpul liber de calitate.

Din 4 mai, provocarea va fi una extrem de simpla pentru toti acei consumatori care se simt nedreptatiti de putinatatea textului de calitate si de completa inrobire a presei de catre faptul recent sau faptul divers. In fond, vom spune raspicat ceva de care toata agitata lume publica romaneasca pare sa fi uitat: pe lumea asta sint actori extraordinari, sint muzici care te arunca in extaz, sint povesti de viata incredibile, sint fapte de showbiz care merita explicate sau ironizate si fapte culturale care merita consumate pina la ultima picatura!

Ne asumam un risc, acela de a recomanda, de a filtra productiile menite sa ne umple viata dupa ce ne intoarcem de la slujba. Dupa o lectura a „Cotidianului pentru weekend", cititorul va putea alege in cunostinta de cauza un film, o carte, o expozitie, o emisiune tv. Sau, foarte important, va avea subiecte tari pentru orice conversatie, de la terasa cu bere si prieteni pina la intilniri cu multa eticheta.

Nu veti gasi simple expuneri plicticoase de „fapte culturale". Vom pune scriitori, intelectuali, actori si vedete intr-o stare de dialog, vom avea pagini cu dezbateri aprinse, vom avea pagini cu judecati ferme ale productiei culturale, nu va vom obosi cu elogii inutile, nici cu alte "umpluturi". „Cotidianul pentru weekend" va fi un unic ghid catre quality time.

In fiecare zi, Costin Ilie va conduce in culisele lansarii noului Cotidianul. Cititi articole anterioare despre noul format Cotidianul