Consiliul Concurentei deruleaza investigatii in domeniul farmaceutic, pe piata de telecomunicatii si cea a bunurilor de consum si monitorizeaza piata de energie si cea a cimentului, avand suspiciuni in legatura cu formarea preturilor, a declarat ieri
Consiliul Concurentei deruleaza investigatii in domeniul farmaceutic, pe piata de telecomunicatii si cea a bunurilor de consum si monitorizeaza piata de energie si cea a cimentului, avand suspiciuni in legatura cu formarea preturilor, a declarat ieri presedintele institutiei, Alexe Gavrila.
"Avem in desfasurare o monitorizare pe piata energetica, respectiv electricitate, gaze si petrol, avem dosare deschise, insa nu am inceput inca investigatia, pentru ca suntem in faza de colectare de informatii de la ministere, alte autoritati si de la agenti economici", a afirmat Gavrila, la o conferinta de presa organizata pentru aniversarea a zece ani de existenta a Consiliului Concurentei. El a aratat ca institutia suspecteaza o variatie a pretului pe piata in raport cu costurile, insa aceasta evolutie trebuie analizata pe o perioada mai lunga de circa un an jumatate-doi ani. De asemenea, Consiliul Concurentei desfasoara trei investigatii pe piata farmaceutica, in special in ceea ce priveste retelele de distributie a medicamentelor. "Daca vom constata ca au existat bariere de intrare la licitatii pentru participantii competenti, prin anumite cerinte prevazute in caietele de sarcini, vom solicita Ministerului Sanatatii modificarea prevederilor din caietele de sarcini, pentru a putea avea acces toti acesti distribuitori", a adaugat presedintele Consiliului. El a precizat in anii 2001-2002 au fost semnate contracte cu distribuitorii care au castigat licitatiile, iar in urmatorii doi ani aceste contracte au fost prelungite. In cazul in care reprezentantii Consiliului constata nereguli, vor solicita anularea contractelor respective si organizarea altor licitatii. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.