Steaua a invins cu 2-1 pe CFR in prima „finala" pentru accederea in Liga Campionilor.

CFR Cluj si Steaua au jucat ieri, la Cluj, cu banii pe masa. Minimum cinci milioane de euro este premiul pentru accederea in grupele Ligii Campionilor, iar locul doi din clasament este unica poarta deschisa pentru cea mai puternica intrecere continentala. Pentru clujeni, iesirea la marea performanta este insa mai ingusta, avind in vedere ca lipsa coeficientului ii sterge de pe lista capilor de serie a ultimului tur preliminar. „Nu ne sperie miza meciului. Am incredere in echipa", afirma presedintele Iuliu Muresan. Increderea in sine a echipei a fost insa principala problema a elevilor lui Cristiano Bergodi, care au cedat deliberat tocmai pe considerente de psihic.

Goian a inscris in ambele porti

Prima jumatate de ora a semanat cu prima repriza a unui joc de box profesionist. Loviturile au fost de incalzire, nu decisive, in rest, un dans de tatonare pe toata suprafata ringului. Desi tocmai se dezmeticise din starea de groggy a ultimelor etape, Steaua a ripostat cu disperarea omului incoltit. Clujenii au cedat pentru prima oara in minutul 30, in urma unei lovituri de colt. Din invalmaseala careului, Victoras Iacob s-a aplecat asupra mingii, care nu s-a oprit decit in poarta. A fost momentul in care CFR s-a clatinat.

Imediat dupa pauza, inca ocupantii pozitiei secunde, acum mai instabila decit oricind, au dat semne de revenire, insa Steaua s-a dovedit un bun si sigur incasator. In fata avintului clujean, ros-albastrii au reactionat identic ca in prima repriza. Un nou corner a fost fructificat printr-o lovitura de cap „specialitatea casei" a lui Dorin Goian, care parea ca a incheiat conturile meciului. Nu au fost insa de acord clujenii, care l-au remarcat tot pe Goian, de data aceasta in sens negativ. Cu un sfert de ora inainte de final, Semedo patrunde frontal in careu, intoarce in fata portii, iar autorul golului secund, in lipsa vreunui atacant al gazdelor, recidiveaza, insa in propria poarta. Revitalizati de perspectiva unei remize, ceferistii au uzat de toate resursele pentru a reveni in joc, insa acestea s-au dovedit limitate pentru aceasta miza.

Copos ataca

Interesat direct de rezultatul meciului de la Cluj, patronul Rapidului, George Copos, a lansat un atac la adresa Stelei si a lui Dinamo. „Nu au revenit vremurile dinainte de ’89, cind Rapidul era echipa marginalizata pentru ca ele nici n-au plecat vreodata. Astazi (n.r. - joi), mai mult ca oricind, deviza rapidista «Singuri impotriva tuturor» exprima purul adevar: asa-zisii adversari dintotdeauna se pregatesc din nou sa imparta bucatele, asa cum o faceau si cu vreo 18 ani in urma, punind bocancul in gura celorlalti care ar indrazni sa viseze si ei la un loc la masa", a declarat Copos, dupa ce Becali spusese ca se face frate cu Dinamo pina cind o sa-i bata pe clujeni, iar actionarii „ciinilor" si-au declarat preferinta ca Steaua sa prinda locul secund.

Ultima ora Meciul dintre Gloria Bistrita si Rapid s-a terminat la egalitate, dupa ce formatia bucuresteana a condus de trei ori.