Patru dintre cele mai puternice trupe internationale de rock si muzica electronica vor face valuri in aceasta vara pe Lacul Morii din Bucuresti.

Formatiile The Prodigy, Incubus, The Rasmus si The Cult vor cinta in aceasta vara la Bucuresti in cadrul primei editii a ineditului festival CokeLive, sponsorizat de compania Coca-Cola.

„In 23 si 24 iunie, aceste trupe plus inca alte 30 de formatii romanesti vor cinta pe doua scene din cadrul festivalului organizat la Lacul Morii. Va mai fi amenajat un cort in care se va cinta muzica dance, un spatiu pentru camping si un loc pentru cei ce vor sa joace fotbal", a declarat pentru „Cotidianul" Ramona Aparaschivei, PR¬Marketing Manager al companiei Events.

CokeLive soseste cu o saptamina inaintea B-ESTIVAL-ului, un alt festival muzical de amploare la care vor participa Marilyn Manson, Pink si Alice Cooper. Totusi, „nu putem vorbi despre o concurenta, pentru ca targeturile sint diferite", explica Aparaschivei. PR-ul mai spune ca anuntul a venit mai tirziu pentru ca de-abia acum au sosit confirmarile trupelor mai importante.

Cine sint eroii?

Britanicii de la The Prodigy concerteaza a treia oara in Romania, muzica lor imbinind genurile rave si industrial, la care s-au adaugat, mai nou, accente de punk. Au vindut pina acum mai mult de 16 milioane de albume, cu hituri precum „Voodoo People" sau „Firestarter". Lansati in anii ’80, rockerii de la The Cult vor electriza festivalul in ritmuri de heavy metal si rock gotic, cu accente psihedelice, in vreme ce americanii „alternativi" de la Incubus vor profita de concert pentru a-si lansa cel de-al saselea lor album.

Finlandezii de la formatia de rock alternativ The Rasmus vor lua o pauza din lucrul la noul lor album. „Au fost foarte incintati de ideea acestui festival international si au dorit sa participe la prima editie a acestuia", spune Aparaschivei. Pe scena secundara vor cinta, printre altii, formatii romanesti underground.