Modificarile au fost anuntate de ministrul Varujan Vosganian. "Taxa auto va fi calculata in functie de gradul de poluare a mediului, nu de vechimea masinii", a spus si purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru. Astfel, pentru o masina cu mo
Modificarile au fost anuntate de ministrul Varujan Vosganian. "Taxa auto va fi calculata in functie de gradul de poluare a mediului, nu de vechimea masinii", a spus si purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru. Astfel, pentru o masina cu motor Euro 4 si cu o vechime de peste 4 ani, taxa speciala va fi redusa la aproximativ jumatate din valoarea actuala, a spus Vosganian, precizand ca motorizarile Euro 5 vor fi scutite de taxe. Potrivit lui Vosganian, Executivul intentioneaza sa introduca si o procedura de restituire a taxei de prima inmatriculare in cazul revanzarii masinii intr-un alt stat membru al UE. Ministrul a adaugat ca va fi respectata si cererea CE de instituire a unei proceduri de contestare a taxei, atunci cand platitorul este nemultumit de nivelul acesteia. "Guvernul a decis ca Registrul Auto Roman sa fie autoritate tehnica specializata in acest domeniu", a spus Vosganian. Guvernul va redacta o scrisoare de raspuns catre CE prin care va arata ca a tinut cont de solicitarilor Comisiei. Vosganian s-a aratat convins ca solutia oferita de autoritatile romane va fi satisfacatoare, astfel incat Romania sa evite sa fie parte intr-un proces intentat la Curtea Europeana de Justitie. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.