Magistratii din cadrul Sectiilor Unite ale inaltei Curti de Casatie si Justitie, condusa de Nicolae Popa (foto), i-au desemnat ieri prin tragere la sorti pe cei sapte judecatori care vor forma Biroul Electoral Central (BEC) pentru referendumul ce se
Magistratii din cadrul Sectiilor Unite ale inaltei Curti de Casatie si Justitie, condusa de Nicolae Popa (foto), i-au desemnat ieri prin tragere la sorti pe cei sapte judecatori care vor forma Biroul Electoral Central (BEC) pentru referendumul ce se va desfasura la 19 mai.  Cei sapte judecatori alesi membri BEC sunt: Filofteia Cismaru - sectia civila si de proprietate intelectuala; Luminita Zglimbea si Gheorghe Dumitru - sectia penala; Constantin Branzan si Ana Alexandrina Savin - sectia comerciala; Maria Carmen Ilie si Gheorghe Voicescu - sectia de contencios administrativ si fiscal. Potrivit procedurii, Gheorghe Dumitru, unul dintre cei sapte judecatori, a fost ales prin vot secret presedintele BEC.  PROCEDURI. Parlamentul a hotarat, in urma cu o saptamana, suspendarea presedintelui Traian Basescu. Prin hotararea de marti a Parlamentului au fost stabilite atat data referendumului, cat si conditiile desfasurarii lui. Conform procedurii, in termen de 48 de ore de la stabilirea datei referendumului, se intocmeste si se transmite catre presedintii tribunalelor lista cu persoanele din randul carora urmeaza sa fie desemnati presedintii birourilor electorale de circumscriptie si presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.