Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat aseara ca PNL a decis sa se implice activ in campania pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu pentru ca partidul sau trebuie sa fie consecvent cu decizia pe care a luat-o in Pa
Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat aseara ca PNL a decis sa se implice activ in campania pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu pentru ca partidul sau trebuie sa fie consecvent cu decizia pe care a luat-o in Parlament de a decidein favoarea suspendarii. Tariceanu a invocat trei argumente pentru care Traian Basescu ar trebui demis.  In primul rand s-a referit la "modul in care presedintele s-a schimbat de ceea ce parea sa fie in 2004", devenind un sef de stat care dezbina, nu uneste. In al doilea rand, Tariceanu a spus ca Basescu a incalcat Constitutia si a spus ca deja Curtea Constitutionala a sanctionat acest lucru. Premierul a ignorat faptul ca avizul Curtii Constitutionale, desi consultativ, a fost negativ la propunerea de suspendare tocmai pentru ca incalcarile Consitutiei nu au fost grave.  Ultimul pe lista argumentelor lui Tariceanu a fost legat de acuzatiile de coruptie la adresa lui Traian Basescu " care nu pot fi trecute cu vederea". Tariceanu a mai anuntat ca si-a mobilizat totI oamenii din partid, inclusiv ministrii pentru referendum, iar director de campanie va fi ministrul Transporturilor Ludovic Orban, secondat de secretarul general al PNL, Dan Motreanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.