Virusul C are o incubatie lunga, pana la 6 luni, ca si virusul hepatitic B. Semnele hepatitei C fiind mai putin evidente, 10%-15% dintre purtatori fac o forma manifesta cu episod acut de hepatita. Au ochii galbeni, urina este inchisa, scaunul decolor
Virusul C are o incubatie lunga, pana la 6 luni, ca si virusul hepatitic B. Semnele hepatitei C fiind mai putin evidente, 10%-15% dintre purtatori fac o forma manifesta cu episod acut de hepatita. Au ochii galbeni, urina este inchisa, scaunul decolorat, iar ei resimt o oboseala. Dar majoritatea, adica 85%-90%, face hepatita acuta C pe picioare.  Dupa etapa acuta de hepatita cu virus C, 80% dintre pacienti raman purtatori de virus C si numai 20% se debaraseaza de virusul C, dupa episodul acut de hepatita.  Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul general al Institutului de boli infectioase "M. Bals", explica necazurile legate de virusul hepatic C. Din numarul de hepatite C, 60%-80% dintre pacienti raspund favorabil tratamentului la inceputul lui. Dar 50% dintre cei care au raspuns bine la terapie recidiveaza dupa 6 luni.  Tratamentul impotriva virusului C nu vizeaza doar atacul la virus, ci se adreseaza si inflamatiei din ficat. De aceea, sunt tratati chiar pacientii care recidiveaza. La tratament se adauga si un medicament special, cu misiunea de a limita fibroza in ficat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.