Grupul farmaceutic Merck KGaA a anuntat ieri majorarea cu 11,4% a profitului operational inregistrat in primul trimestru al 2007, datorita vanzarilor substantiale ale medicamentelor pentru cancer si scleroza multipla.
Profitul operational al M
Grupul farmaceutic Merck KGaA a anuntat ieri majorarea cu 11,4% a profitului operational inregistrat in primul trimestru al 2007, datorita vanzarilor substantiale ale medicamentelor pentru cancer si scleroza multipla.
Profitul operational al Merck a depasit asteptarile pietei, atingand 321,3 milioane euro (436 milioane dolari), cu mult peste cele 288,4 milioane inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
Un grup de 15 analisti estimasera pentru Reuters ca profitul operational al Merck in primul trimestru se va ridica la 318 milioane euro. Merck a inclus pentru prima data in raportul sau financiar rezultatele obtinute de firma elvetiana Serono.
Castigurile grupului Merck au fost afectate de iesirea de sub protectia patentului a anumitor medicamente, precum si de costul de finantare al achizitiei companiei elvetiene Serono.
Firma germana, formata in urma cu mai mult de 300 de ani, s-a implicat intr-o strategie ce are drept baza concentrarea pe medicamente sub protectia patentului si a analizat posibilitatea vanzarii diviziei sale de medicamente generice, pentru a reduce astfel din datorii.
Divizia de medicamente generice, ce a avut vanzari de 1,8 miliarde dolari in 2006, a atras numerosi potentiali cumparatori, inclusiv grupul israelian rival Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel islandez Actavis si cel american Mylan Laboratories Inc.
Merck a precizat ca se asteapta la o crestere organica substantiala a vanzarilor si o majorare cu peste 10% a rezultatelor operationale, excluzand divizia sa de medicamente generice.
Merck a adaugat ca vanzarile medicamentului pentru cancer Erbitux au crescut cu 48% in primul trimestru al 2007, pana la 110 milioane euro, iar cele ale medicamentului Rebif pentru tratarea sclerozei multiple a crescut cu 3,5%, pana la 283 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.