Cistigatorul primei etape este Lucian Constantin, cel care a devenit lider in clasamentul general datorita unui melanj bine dozat de stiuca si clean. Spinningul nu are insa timp pentru contemplare.

Se apropie cu pasi repezi etapa a doua care va avea loc pe Valea Argovei, o apa care face deja furori printre pescarii Capitalei. Salaul de peste zece kilograme prins la jig aici, fotografiat si eliberat, l-a adus pe Cristi Anghelina pe coperta revistei „Aventuri la Pescuit". Treptat, Valea Argovei a devenit un loc cautat cu insistenta de pescarii de rapitori si acest eveniment a adus la lumina rampei si alte capturi de invidiat.

Membrii lotului national de spinning pot fi vazuti frecvent antrenindu-se pe aceasta acumulare. Valea Argovei este o provocare chiar si pentru cel mai experimentat pescar de rapitor. Salaii de aici, de dimensiuni apreciabile si nu putini la numar, sint destul de greu de gasit. O suprafata mare de apa si structuri submerse variate, la care se adauga adincimi pentru toate gusturile, deprinderile si nalucile. Practic, daca esti pescar de salau, nu poti lipsi weekendul acesta din Valea Argovei.

Daca vremea va fi cu noi, pescari de competitie sau simpli aspiranti la acest statut, ne vom incrucisa drumurile barcilor pentru a dibui cotloanele in care se ascund vargatii cu ochi fantomatici. Urmatoarea etapa va aduce caravana spinningului la Valea Argovei in weekendul 12-13 mai. Inscrierile sint valabile pina pe data de 5 mai, practic saptamina viitoare. Daca inca nu v-ati hotarit, merita in acest weekend sa faceti o incercare si sa va masurati puterile cu salaii de aici. In primul rind aveti nevoie de barca, pentru a acoperi o cit mai mare suprafata de apa, de multe ori locurile cele mai bune nefiind accesibile de pe mal. Aveti de umblat pina veti gasi zonele cu pesti si un motor electric va va fi de mare ajutor. Capturile recente confirma faptul ca salaii sint agresivi in aceasta perioada si stau destul de grupat in zonele de reproducere, in general acolo unde structurile subacvatice si substratul sint optime pentru construirea cuiburilor.