Celor doua formatiuni li s-ar putea alatura partidele conduse de Becali si Talpes.Ingropata de Tariceanu, Alianta D.A. reinvie in bratele lui Basescu si Stolojan. Ieri, la sediul de campanie din Vasile Lascar 148, liderii PD si PLD au hotarit, in cadrul unei intrevederi cu Traian Basescu, sa organizeze campanie comuna la nivel national si local pentru sustinerea acestuia. Campania va fi condusa de tandemul Gheorghe Flutur - Vasile Blaga.

La finalul intilnirii cu liderii PD si PLD, Basescu nu a ratat ocazia de a arunca, de la volanul masinii, citeva sageti in directia celor care l-au suspendat din functie. „Parlamentarii care au votat nu sint decit parte a acelui lot de «trei-doi-doi». Trei-doi-doi va deveni un numar rau pentru Romania", a spus presedintele. In hora pentru sustinerea lui Basescu si-a anuntat prezenta ieri si liderul UPSC, Ioan Talpes. Acesta a anuntat ca va propune partidelor care au votat impotriva suspendarii o intilnire pentru stabilirea unei agende comune. Acestora li s-ar putea alatura si PNG, dar si Uniunea Civica Maghiara.

La campanie va pune umarul si agentia de publicitate GMP, cu care Basescu a cistigat alegerile la Presedintie si Primarie. „Lucrurile nu sint in acest moment foarte clare, dar, daca se va face o campanie, Basescu va lucra cu GMP", a declarat directorul general al agentiei, Felix Tataru, pentru NewsIn.

Miting si la Paris

Romanii din Franta organizeaza duminica, intre orele 14.00 si 16.00, in centrul Parisului, pe Esplanada Trocadero, un miting de sustinere a lui Basescu. Organizatorii mitingului, mai multe asociatii ale romanilor din Franta, au obtinut deja aprobarile necesare pentru actiune. Organizatorii au deja si o scandare bilingva in favoarea presedintelui: „Nous voulons encore cinq ans/ La Roumanie de Traian/ Noi mai vrem inca cinci ani/ Romania lui Traian!".